Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hitman i Sinister 2 vyhořeli, dál vládne rap


ikona
Cival
hitmantržby
Jako moc natrhli drsní černí kluci kaťata Hitmanovi? 

Tentokrát se žádné velké hody v amerických kinech nekonaly, protože nám během víkendu pomřely hned tři snaživé novinky. Nejvíc se přitom bude jednoznačně bědovat nad osudem nového Hitmana. Agent 47 se totiž vrátil v restartu, jenž pokračuje v trendu podivných pokusů o znovunakopnutí značky, jež přitom dopadnou ještě hůř než originál. Platilo to i tentokrát, a to bohužel ve všech ohledech.

Už v trailerech se Hitman: Agent 47 prezentoval jako béčkový digitální výplach se srandovním hlavním hrdinou, v reálu z toho ale vyplynuly navíc katastrofální recenze (jen 7% kritik je pozitivních, a to při šíleném průměrném hodnocení 3,6 z 10), a pak i chabý osmimilionový otvírák. Hitman při své nové štaci utrží v Americe sotva dvacku a to je vážně tragédie. Před osmi lety, při výrazně nižší ceně lístků, to byl dvojnásobek! Děsivé srovnání.

TRŽBY VIDEOHERNÍCH ADAPTACÍ

 

Prokletí videoherních adaptací nám zjevně jen tak neskončí, zvlášť pokud budou studia k silným frančízám nadále přistupovat takhle ledabyle. Moc dobře na tom ale letos není ani segment hororových sequelů - málokterý z nich se totiž povedl a většina jich navíc vydělala výrazně míň než předchozí díly. Do této sféry bohužel spadá i dvojka Sinister, která se musela obejít bez režiséra Scotta Derricksona i hvězdy Ethana Hawkea... a nejen to se na výsledku projevilo.

I Sinister 2 se musí kát pod tíhou ohyzdných recenzí, které se filmu smějí a peskují ho za jeho tupost a nudnost, diváci nicméně byli trochu vstřícnější a v pokladnách utratili necelých jedenáct milionů dolarů. Pořád je to bída, dostačující až na třetí místo kasovního žebříčku, ale Sinister 2 utrží za mořem aspoň nějakých třicet mega, což je výrazně víc než kolik zvládne mnohem nákladnější Hitman. Horory to mají navíc jednodušší v tom, že můžou pokračovat aspoň jako laciné DVD sequely. Což bude nejspíš i případ Sinister - hitovou jedničku, která při třímilionovém rozpočtu nastřádala osmdesátku celosvětově, se sice nepovedlo vůbec napodobit, pár koumáků ale z téhle děsuplné značky určitě ještě nějaký ten dolar vydojí... 

TRŽBY LEVNÝCH HORORŮ Z PRODUKCE JASONA BLUMA

 

A když jsme u těch novinek, ještě jedno fiasko tu máme: Vyhulená akční komedie American Ultra, která to trochu nečekaně dotáhne už za pár dní i do českých kin (pod heslem „vyhulená akční komedie“, hehe), paběrkuje na šesté pozici s hanebnými pěti a půl miliony. Distribuční společnost Lionsgate věřila ve star-power Kristen Stewart a Jesseho Eisenberga, ty ale byly v souvislosti s tímhle titulem od první chvíle zpochybňovány - tenhle film prostě nebyl ničím zajímavý a podprůměrné recenze, potažmo podprůměrné výdělky to jen stvrdily. Kristen to koneckonců bude mít celkově těžké, pokud si nevyškemrá třeba... třeba nový díl Twilight srágy.

TRŽBY FILMŮ KRISTEN STEWART

Muziku tak dál tvrdí studio Universal. Rapperská odyssea Straight Outta Compton si v klidu dohmátla na první místo za 26 milionů dolarů. Chválené ohlédnutí za velkohubými chlapci z N.W.A. má na kontě už 111 melounů a rozhodně jich ještě dost přisype. Je navíc moc fajn, že budeme moct přeci jen přispět do pokladničky i my, protože se Ice Cube a spol. mrknou v září i do českých kin.

 

Ani ne třetinové propady zisků u Mission: Impossible 5 jistě hodně těší fandy Toma Cruise. Jeho vlajková akční série si na sebe zase vydělá - za mořem si připočetla dalších 11 mega a dál se bude co nejvíc tlačit k dvoustovce ze zámoří a přes půlmiliardu celosvětově (zatím 157, resp. 438 milionů).

Na páté příčce se drží skoro-bondovské retro Krycí jméno U.N.C.L.E., které díru do světa fakticky neudělalo. Sotva se prokulhá přes čtyřicet mega v Americe, což je velká bída - když si vezmete, že si stejnou sumu vydobude i nízkorozpočtové psychologické drama Dárek (aktuálně na sedmičce se čtyřmi miliony), může se uncleovský režisér Guy Ritchie nervózně drbat na hlavě. 

Do desítky se pak vešli ještě pohodový Ant-Man, superoblíbení Mimoni a všemi odmítnutá Fantastická čtyřka.

Kompletní žebříček tržeb zde

Za týden nám letní sezóna skončí i oficiálně. Bude u toho drama z exotických krajin s Owenem Wilsonem No Escape a DJská letní výplachovka We Are Your Friends.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace