Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

RIP: Zemřela hororová legenda Christopher Lee


ikona
Mr. Hlad
christopher leerip
Opustila nás nejenom hororová ikona, ale i hvězda Star Wars, Pána prstenů a protivník Jamese Bonda. 

Devadesát tři je věk, do jakého to většina z nás nedoklepe, ale u Christophera Lee člověk tak nějak očekával, že bude žít věčně. Protože tohle byla skutečná legenda, ale musíme tam všichni. Leeho asi představovat nemusíme. Narodil se 27. května 1922 v Londýně a před kamerou stál poprvé už v roce 1946. Kdybychom tu měli vypsat všechny jeho významné filmy a role, nejspíš by nám spadl server. Díky peckám společnosti Hammer se stal hororovou ikonou, zahrál si Drákulu, ale i Sherlocka Holmese. Postavil se proti němu Chuck Norris v Oko za oko i James Bond v Muži se zlatou zbraní, zahrál si v Ospalé díře, ale objevil se i jako Saruman v Pánovi prstenů a Hobitovi a škodil Jediům v nové trilogii Hvězdných válek. Sám měl prý nejradši kultovní britský horor Rituál, který bohužel nejspíš znáte jen v blitkoidní remakeové podobě s Nicolasem Cagem.

 

Mimo to byl Lee i členem RAF, špiónem během druhé světové války a členem komanda, o kterém se podle jeho vlastních slov moc nemluví. Podle jedné z historek dělal i pěkně ošklivé věci, a když se mu Peter Jackson pokoušel vysvětlit, jaký má udělat zvuk, když ho někdo probodne, poslal ho do háje s tím, že moc dobře ví, jaký zvuk má na mysli. Přeberte si to sami. Jako Charlemagne natočil několik heavy metalových alb a jeho filmy dohromady utržily skoro osm a půl miliardy dolarů. Zkrátka pokud byste hledali nejzajímavějšího člověka posledního století, nejspíš byste skončili právě u Christophera Lee. Takže díky za všechno!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace