Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo půjde ve stopách Harryho Pottera?


ikona
Mr. Hlad
harry potter
Kdo si zahraje odborníka na magická stvoření ze světa nejslavnějšího čaroděje? 

Harry Potter je literární a filmový fenomén, se kterým vyrostla celá jedna generace. A dá se počítat s tím, že zaujme i tu příští. Ovšem Hollywood, ačkoliv by nejspíš rád navázal na tržby potterovské ságy, nemá takové koule, aby se už pustil do remaků, takže nové filmy nejspíš jen tak nebudou. Jestli je to dobře, nebo špatně, ať si každý rozmyslí sám. Jsou ovšem cesty, jak se do světa kouzel vrátit a jednou z nich je adaptace knihy Fantastická zvířata a kde je najít, která je víceméně průvodcem světem fauny říše magie, v níž Harry Potter bojoval s Voldemortem. Příběh knížka prakticky nemá, jde víceméně o příručku, ale to je pro filmaře ten nejmenší problém.

 

Už nějakou dobu víme, že scénář obstará samotná J. K. Rowling a režie se ujme David Yates, který dělal i poslední potterovky a příští rok uvidíme i jeho Tarzana. Film by měl být o „autorovi“ knihy Mloku Scamanderovi a jeho výpravách po stopách tajemných potvor, které uskutečnil někdy kolem roku 1920, kdy se podíval i do New Yorku. A teď už je i oficiálně jisté, že si ho zahraje Eddie Redmayne. Držitel Oscara za Teorii všeho se okolo filmu motal celkem dlouho, teprve teď však Warneři řekli, že se s ním určitě počítá. Je to Brit, není neznámý, je mladý (takže může i do sequelů) a může machrovat Oscarem. Ideální volba. Osobně ho mám tedy na blacklistu, ale to mu je nejspíš úplně jedno. A vám asi taky.

--- 

Vytáhni v hospodě: Vedle Oscara má Eddie Redmayne i divadelní cenu Tony, kterou vyhrál v roce 2010.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace