Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man v rukách Marvelu!


ikona
Mr. Hlad
avengersmarvelspider-man
Sony a Marvel se domluvili na spolupráci. Spider-Man jde k Avengers! 

Když před pár měsíci unikly maily ze Sony, některé z nich naznačovaly, že by se Peter Parker alias Spider-Man mohl částečně vrátit k Marvelu. Jeho druhá sólovka po restartu nesplnila očekávání a na světě byste našli asi tak třináct lidí, kteří by se na třetí díl těšili. Návrat pod Marvel by jednomu z nejpopulárnějších hrdinů mohl vrátit trochu té filmové cti a hlavně by mu dal možnost hrát si na podstatně zajímavějším hřišti. To, v co fanoušci doufali, je teď skutečností.

Spider-Man oficiálně zůstává u Sony, jejíž šéfové budou mít při natáčení hlavní slovo, dočká se ovšem restartu, který s největší pravděpodobností nedostane na starost Marc Webb (a rozhodně se musí hledat nová herecká tvář místo Andrew Garfielda), ale jako koproducenti u toho všeho budou i Amy Pascal a marvelovský kápo Kevin Feige. Nové sólovky se dočkáme 28. července 2017. To je den, kdy měl do kin dorazit Thor: Ragnarok. Byla by samozřejmě hovadina, aby šly proti sobě dva takhle podobné filmy, na nichž navíc pracují titíž lidé, takže se stalo následující. Thor se přesouvá na 3. listopadu 2017 a celý marvelovský kalendář premiér s ním. To znamená 6. červenec 2018 pro Black Panthera, 2. listopad 2018 pro Captain Marvel a 12. červenec 2019 pro Inhumans. Dvoudílní Avengers: Infinity War se nikam nehýbou.

Spider-Mana však uvidíme dřív než za dva roky. Podle smlouvy mezi Marvelem a Sony by se měl totiž poprvé objevit už v jiné Marvelovce. Ve hře jsou druzí Avengers, nějaké dotáčky by Joss Whedon určitě stihl a stačí mu k tomu kaskadér, kostým a triky, ale mnohem logičtější by bylo představit Petera Parkera v Captain America: Civil War. V comicsu je právě jeho dějová linie zatraceně zajímavá a důležitá. Teoreticky by se mohl Peter Parker s novou tváří objevit i v Ant-Manovi, Doctoru Strangeovi nebo dvojce Strážců Galaxie, ale dávalo by to podstatně menší smysl. V Avengers: Infinity War by už ale mohl být regulérním členem superhrdinského týmu.

No a co bude s dalšími plány na rozšiřování spider-manovského univerza? Sony původně chtělo sólovku pro záporáka Venoma, týmovku Sinister Six, v níž by se sešli slavní Spider-Manovi nepřátelé, nebo Black Cat s Felicity Jones. Každopádně na cokoliv z tohohle seznamu si ještě chvilku počkáme. Sinister Six měli dorazit už příští rok, teď jsou dočasně mimo hru a u Sony prý přemýšlí, co s nimi provedou.

Na závěr si dovolím trochu fanboyovského teoretizování. Jestliže tahle spolupráce Marvelu a Sony vyjde a budou spokojeny obě strany, bylo by fajn, kdyby se Marvel zkusil domluvit na nějakém zapůjčení X-Menů od Foxů. Tam samozřejmě neřeší takové problémy jako s průšvihovým Spider-Manem a v pohodě si můžou hrát na vlastním písečku, ale jak je vidět, domluva mezi studii není utopie a vyměnit si na pár scén Wolverina za Iron Mana by přeci jen nemuselo být tak nereálné. Hugh Jackman navíc už párkrát řekl, že by do toho rád šel.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (66)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace