Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blade Runner se blíží


ikona
Mr. Hlad
blade runnerharrison fordridley scott
Kultovní sci-fi Ridleyho Scotta, v níž Harrison Ford lovil replikanty, brzy dostane pokračování. 

Blade Runner patří k nejlepším a nejvýznamnějším sci-fi filmům vůbec. To je jednoduše fakt a i po více než třiceti letech jde o fascinující podívanou, u které skutečně zamrzí, že zůstala (podobně třeba jako Carpenterova Věc) komerčně ve stínu Spielbergova E.T.ho, jenž tehdy žánr sci-fi totálně ovládl. Tenhle temný příběh o honu na skupinu replikantů, kteří nechtějí nic jiného, než prostě žít, je atmosférická bomba s nádhernou výpravou, skvělou hudbou a několika zajímavými myšlenkami, kterými se člověk bude zabývat ještě dlouho po závěrečných titulcích. O dvojce se mluví už celkem dlouho a teď se objevilo pár celkem zásadních informací.

 

Ta první je bohužel smutná. Ridley Scott, jehož EXODUS: Bohové a králové dorazí už za pár týdnů, se nechystá režírovat a zatím není vůbec jasné, kdo ho nahradí. Natáčet se ale určitě začne už příští rok a bude u toho Harrison Ford. Tomu je už ovšem dvaasedmdesát, a i když si třetí Postradatelné evidentně užil, v hlavní roli dostane přednost někdo mladší. Zápletka by se totiž měla točit okolo hledání hrdiny jedničky Ricka Deckarda a Ford tak dostane prostor až v závěrečné části filmu. Snad z toho bude sequel, který nebude působit jako zbytečné tahání prachů z fanoušků.

--- 

Vytáhni v hospodě: Scott ale od žánru neutíká, momentálně chystá sci-fi The Martian s Mattem Damonem a chystá se i druhý Prometheus.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace