Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co všechno odhalil teaser Avengers: Age of Ultron?


ikona
KarelR
avengers: age of ultronmz skalpeltéma
Všechno, co jste chtěli vědět o dvojce Avengers! 

Příští rok nás čeká jeden z nejepičtějších "duelů" v dějinách kinematografie. Marvel posílá v květnu do kin Avengers: Age of Ultron, pokračování předloňských Avengers, kteří vydělali 1,5 miliardy dolarů. Lucasfilm pak v prosinci představí sedmou epizodu Star Wars, která vrátí na stříbrné plátna jednu z nejzbožňovanějších filmových ság všech dob. Ať už vydělá víc to či ono, výhercem bude Disney, který vlastní obě studia. V žádným případě to ale neznamená, že by některý z filmů čekal podstřelený marketing.

 

První ochutnávka z "předaleké galaxie po 30 letech" se pořád ještě chystá. Nejmocnější hrdinové světa do toho ale šlápli už včera, když zákeřná Hydra vypustila teaser skoro týden před plánovanou premiérou. Začalo tradiční studiové mazání? Marvel to kupodivu vzal sportovně, zastěžoval si na Red Skullovy bastardy na Twitteru a urychleně vytasil oficiální verzi. Takže se už půl dne můžete ládovat obrázky od britského kameramana Bena Davise (Strážci Galaxie), který na place nahradil Ira Seamuse McGarveyho (Godzilla).

Avengers touhle změnou částečně uhnuli od comicsových barviček (ačkoliv je HD verze o něco sytější než Youtube streamy), především je ale potkal klasický temnější feeling. Paradoxně je ždímán z předělávky pohádkového songu I've Got No Strings (odkazy na Pinocchia nejsou náhodné) a ponurou náladu dokresluje přísná absence humoru. Díky popisům scén z Comic-Conu dobře víme, že to je klamání tělem jako u Iron Mana 3 a srandy bude dost a dost. Jak ale ještě před premiérou jedničky prohlásil sám Whedon, který se (možná naposledy) vrátil ke scénáři a režii, úplně klasickým sequelem by noví Avengers být neměli.

 

Na otázku, jak hodlá pokračování Avengers udělat větší, tehdy Whedon odpověděl: "Tak, že větší nebude. Bude menší. Osobnější. Bolestivější. Bude to přirozené pokračování osudů postav, a ne jen nafouknutá kopírka všeho, co fungovalo minule. Už samotné téma by mělo být neotřelé a film by měl fungovat sám o sobě." Whedon zkrátka ve spásné nafukování měřítka nevěří a na teaseru je to celkem vidět. Sice si tu dávají po tlamě Hulk s Hulkbusterem a oběhneme řadu lokací po celém světě. Jinak je tu ale podobná destrukce v ulicích, podobná armáda šedých minionů a Avengers začínají v podobném složení, do které od začátku nepřibudou další postavy jen proto, aby se lépe zaplňovalo místo na plakátech.

Jistě, po velkém plátně bude tentokrát běhat víc padouchů než jeden zavilý Brit z Asgardu. Mutantí dvojčata Quicksilver a Scarlet Witch se rozhodně nebudou s Avengers hned kamarádit (jestli vůbec) a dorazí i pár postav, které v teaseru nejsou, přestože by měly zásadně promluvit do děje. Trumfů je zkrátka dost a Whedon si je drží blízko u těla, všechny odhalené karty si teď ale můžeme rozebrat do značných podrobností. Bude u toho spousta zákulisních informací, pár potvrzených faktů a také nějaká ta více či méně divoká spekulace. Pokud se tedy chcete o druhých Avengers dozvědět maximum dostupných (a nadšeně vykonstruovaných) informací, dorazili jste na správné místo. Skalpelové řádění začíná!

 

! --------- !

=== ODTUD BACHA NA MOŽNÉ SPOILERY ===

! --------- !

Ultronovský teaser nemá smysl rozebírat doslova záběr po záběru. Dá se ale rozdělit do pár větších "spekulačních okruhů", k nimž ve finále přibudou jednozáběrová popíchnutí, která se do sestřihu určitě nedostala náhodou. Začít se každopádně sluší u první akční scény, během níž by měli Avengers dobývat tajnou základnu Hydry z předtitulkové sekvence Zimního vojáka.

Ta se podle všeho nachází v Itálii a baron Strucker (Thomas Kretschmann) v ní drží experimentálně vylepšená dvojčata Wandu (Elizabeth Olsen) a Pietra (Aaron Johnson) Maximoffovi. V comicsech jde o mutanty a děti Magneta, tady se kvůli rozdělení filmových práv jejich origin krapet změní. Pravděpodobně půjde o dvojici rebelů z Ruska nebo Ukrajiny (viz záběr z davu a cedule s azbukou), které Strucker ovládá pomocí Lokiho žezla. Avengers se s nimi ale nejspíš potkají jen na chvíli a po úspěšném útoku na základnu čeká Tonyho partu trocha odpočinku.

Zasloužený oddech reprezentuje večírek v dostavěné Avengers Tower, na kterém se zvedá Thorovo kladivo (scéna se promítala na Comic-Conu a samozřejmě s ním trochu pohne jen Steve Rogers). Ještě před ní ale nejspíš dostaneme intro do Tonyho nejnovějších plánů, které by měly zajistit, ehm, mír na Zemi! Zničení ironmanovských obleků je totiž dávno zapomenutým rozhodnutím (možná proto zatím nikde není Pepper?). Zároveň ale Tony pilně makal na robotí armádě Iron Legion, která by měla chránit celou planetu místo utahaných Avengers.

 

 

Super nápad? Jasně, že ne! Umělá inteligence, do které Tony mimochodem promítl stinnější stránky své osobnosti, se totiž probere k životu. A jak už to tak bývá, dojde ke skynetovskému závěru, že Zemi nejlépe ochrání likvidací 7 miliard živočichů, kteří se k ní nechovají zrovna hezky. Tím se dostane do hry Tonyho synáček Ultron s lehce heisenbergovským hlasem Jamese Spadera (v comicsu jej stvořil Hank Pym aka Ant-Man, ale toho filmový vesmír ještě nemá s dispozici). A začíná nemilosrdný boj o přežití lidstva, do kterého vedle Ultronovy armády promluví také zmíněná dvojčata.

 

V jedné z nejzajímavějších scén teaseru se Wanda s Pietrem, tentokrát už jako comicsově oděné duo Scarlet Witch a Quicksilver, paktují právě s Ultronem. Proč by se s nimi vůbec bavil? Expirementy s DNA z nich zřejmě udělali vyspělejší druh (voila... mutanti!). Nemluvě o tom, že mít k dispozici energii ovládající dívčinu, která dokáže měnit realitu, a jejího superrychlého ochránce, se hodí do krámu i tomu nejsebestřednějšímu padouchovi. Do celé věci nejspíš promluví i nějaká ta avengeří křivda z minulosti (že by další z Tonyho zbraňových prohřešků?). Proti Kapitánově partě tak budou stát tři sakra nebezpeční protivníci, a to je teprve začátek!

 

Ultronova robotí armáda pochopitelně jen tak nezmizí a Avengers s ní určitě budou mít dost problémů. Největší trable nicméně budou s jejím titulním vůdcem, který se vždycky může spasit nahráním do satelitu/jiného robotího těla/sebemenší flashky. Ultron navíc bude svoje tělo během filmu vylepšovat (jen tady vidíme snad tři verze) a ve finále by se měl dostat až do africké Wakandy, kde se obalí bájným Vibraniem. Že ho je dost jen na štít Kapitána Ameriky? To jste se zapomněli ve čtyřicátých letech. Od té doby se ho mohlo najít daleko víc a samozřejmě se nachází v domovině T'Chally aka Černého pantera, o jehož filmovém debutu slýcháme už pěkných pár let.

 

Objeví se tedy ve dvojce Avengers? Zatím tomu nic zásadního nenasvědčuje. Minimálně do Wakandy bychom se ale podívat měli, což vedle důlního záběru a detailu "terminátoří" ruky naznačuje také... Andy Serkis! Ano, mo-capový představitel Gluma nebo opičáka Caesara má v Age of Ultron normální roli. A ačkoliv je zatím přísně utajovaná, jeho plnovous významně vnadí na Ulyssese Klawa, záporáka z Černého pantera. Překupník s Vibraniem, který v comicsech zabil T'Challovi otce a udělal z něj tak krále Wakandy, by do druhých Avengers dozajista zapadl. A navíc by mohl být hlavním padouchem v dlouho chystané (stále však neoznámené) Panterově sólovce.

 

To je ale spekulace na delší lokte. A podobné to je i s poslední velkou teaserovou teorií, která se točí kolem (westernově rámovaného) souboje "vědeckých kámošů" Bruce Bannera a Tonyho Starka. Těžko říct, jestli Hulka rozzuří Lokiho žezlo, schopnosti Scarlet Witch nebo něco jiného. Iron Man v každém případě sáhne po jediné věci, která by zeleného obra mohla zastavit - po mohutném obleku Hulkbuster (napájí ho vícero reaktorů), který krapet pošramotí ulice jihoafrického Johannesburgu (Afrika -> Wakanda!). Z teaseru není na první pohled jasné, jak tenhle souboj dopadne. Když se v něm ale pokusíte vidět věci, které v něm možná tak úplně nejsou, najdete pár ukazatelů směrem k Hulkově drtivé výhře.

 

Jak moc drtivé? Tonyho brutální smrt nás pravděpodobně nečeká. Pokud ale složíte dohromady šokované pohledy Kapitána Ameriky, Black Widow a Hawkeye, které podtrhuje Thorovo upuštění kladiva, a přihodíte depresivní odlet týmu bez Tonyho (a s klepajícím se Bannerem), dá vám to minimálně bolestivý knockout. Marvel tak možná odhalil víc než chtěl. Na druhou stranu to ale může být jen velké matení tělem, což by u Whedona nebylo nijak zásadní překvapení.

 

A to je zhruba to hlavní, co se dá po včerejšku sepsat dohromady. Zdá se to jako dost, pořád jsme ale neviděli ani Ultronova robotického syna Visiona, kterého hraje Paul Bettany (hlas Jarvise). Plus se kolem Avengers točí spousta menších tajemství, která jemně naťukávají jak samotní herci, tak následující "rozhodně-ne-náhodné" záběry.

 

Vidí právě Black Widow zrod Ultrona z Vibrania?

 

Modře oděná slečna vedle Thora je korejská herečka Kim Soo-hyun, o jejíž roli se zatím nic neví. Spekulace ji ale hází do Stark Industries, kde by se měla podílet na vývoji Ultrona. Jinak se na večírku objeví i Maria Hill (červené šaty) a Rhodey (napravo od ní, šedý oblek).

 

Ano, dorazí i Nick...

 

... a nový avengeří Quinjet.

 

Kapitánava představa, vyvolaná pravděpodobně Scarlet Witch, ve které by se měla objevit Peggy Carter.

 

Vyschlé moře. Opět Scarlet?

 

Thor... v lázních?

 

Black Widow uklidňuje Hulka... nebo se s ním loučí? Dokonce se spekuluje o tom, že spolu Bruce a Natascha ve filmu chodí!

 

Baletky. Protože... Whedon!

 

V prvních Avengers chytil Tonyho pod krkem Loki, ve dvojce ho bude zvedat jeho brácha. Důvod neznámý, avšak závažný.

 

 

Rozpůlený štít Kapitána Ameriky, který leží vedle mrtvého Thora, může kdekoho zvednout ze židle. Díky upoutávce z Comic-Conu ale víme, že se jedná jen o představu, ve které se Tony nachází v mimozemských troskách. A má kolem sebe mrtvá těla všech svých kamarádů. Že by velice výmluvný vzkaz od Thanose... ?

 

Co jste z teaseru Avengers: Age of Ultron vykoukali vy? Které teorie vám přijdou pravděpodobné a kterým naopak vůbec nevěříte? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace