Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Marvel představuje Ant-Mana


ikona
KarelR
ant-manmarvel
Seznamte se s nejnovějším marveláckým superhrdinou. 

Říká se, že fotka vydá za tisíc slov. A rozhodně to platí pro první oficiální fotku z Ant-Mana, kterou Marvel šikovně předběhl hladové paparazzi. Osm let chystaný projekt má za sebou dost pohnutou historii, která vyvrcholila nedávným odchodem režiséra Edgara Wrighta. Marvel ale rychle našel náhradu v Peytonu Reedovi (Yes Man) a nyní se poprvé blýská na lepší časy.

VIDEO: TESTOVACÍ PROMO ANT-MANA

 

Proč? Protože tahle momentka nepůsobí prvoplánově marvelovsky. Když se rozpomenete na první vizuální materiály k Iron Manovi, Thorovi nebo Strážcům Galaxie, vždycky se lákalo na nějaký fantastický element. Hi-tech brnění,  blonďák s rudým pláštěm, chodící strom a mluvící mýval... Zkrátka velká comicsová událost. Ant-Man je sice o týpkovi s divnou helmou, který se zmenšuje a létá na mravencích. Po promo plakátu z Comic-Conu ale přichází Paul Rudd s kapucí, oprýskanou dodávkou a pohledem, který rozhodně nekřičí "Chci někomu pomáhat!"

Comicsovost je tu zkrátka zatlačená do pozadí a spíš byste řekli, že Rudda obsadili do pokračování Affleckova Města. Jeho postava, slavný antihrdina Scott Lang, tu tak naplno prodává svoje zlodějské kořeny. A Golden Gate v pozadí Ant-Mana jasně ukotvuje do dalšího velkoměsta, které by mělo nafasovat vlastního okostýmovaného ochránce.

Po Los Angeles (Iron Mani), New Yorku (Avengers), Londýně (druhý Thor) nebo Washingtonu (druhý Kapitán Amerika) se samozřejmě podíváme do San Francisca. Ostatně se právě tam od pondělí natáčí (následně štáb čeká Atlanta), Marvel se tak opět pokusí o špetku civilnosti, která výborně fungovala u Zimního vojáka. Co přesně se tedy bude na západním pobřeží dít tentokrát?

V centru dění má být jak Ruddův kriminálník, tak stárnoucí vědec Hank Pym, kterého hraje Michael Douglas. Pym v šedesátých letech vymyslí zmenšovací částice, které ho údajně dostanou až do centrály S.H.I.E.L.D.u, do společnosti Peggy Carter, Arnima Zoly, Howarda Starka (v podání Johna Slatteryho z Iron Mana 2) a Alexandera Pierce (kdopak si střihne mladého Redforda?). Hlavní část filmu se má nicméně odehrávat v současnosti, kde bude Lang pomáhat Pymovi se záchranou jeho firmy, kterou se snaží převzít Pymův obchodní partner Darren Cross (Correy Stoll).

Na plátně se dále objeví i Pymova dcera Hope Van Dyne, kterou si zahraje Evangeline Lilly, a pochopitelně se spekuluje o tom, že se z ní stane superhrdinka Wasp. Oproti zdrojovému comicsu tedy řada změn (z Crosse mimochodem bude padouch Yellowjacket), které ale zřejmě nebudou trápit zase tolik lidí. Ant-Man má totiž k ostře sledovaným marveláckým hrdinům sakra daleko. Reed a spol. tak mají obrovsky volné ruce, a to dokonce natolik, že mohli zavolat Adamu McKayovi (Zprávař, Benga v záloze), aby několik týdnů piloval scénář.

CELÝ COMIC-CON PANEL ANT-MANA

Na jedné straně bychom tak měli dostat klasickou sci-fi komedii s nápaditou akcí (zmenšený Ant-Man má sílu normálního člověka). Na té druhé ale snad dojde i na trochu civilnějšího dramatu, protože Lang na rozdíl od řady marveláckých superhrdinů pochází z ulice a nemá zrovna čistý trestní rejstřík. Douglas navíc na Comic-Conu potvrdil, že on sám vnímá Ant-Mana jako moderní heist. Marvel tedy stejně jako už mnohokrát bere zajetý žánr a dodává mu comicsovou příchuť.

Bude z toho další hit? Papírově tu zatím máme spíš outsidera, který by se v létě s Avengers: Age of Ultron, Méďou 2, Jurským světem nebo pátým Terminátorem mohl snadno ztratit. Letošní megaúspěch Strážců Galaxie ale ukázal, že Marvel prodá absolutně cokoliv. Tak si snad Ant-Man svoje stamilióny poctivě vydře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace