Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Famózní Scarlett! Lucy jasně rozdrtila Herkula


ikona
Cival
luc bessontržby
Známe největší ženskou superstar po Angelině? 

A já si ještě před nedávnem myslel, jakej že to bude propadák! Hollywood má totiž dlouhé roky problémy s ženskými hrdinkami, Scarlett Johansson není vyloženou komerční kometou a produkce Luca Bessona si s výjimkou 96 hodin kdovíjak zázračně nevedou. Superhrdinské téma, vyprávěné skrze Scarlettiny našpulené rty, plný dekolt a zkázonosný pohled, ale neskutečně zabralo. A sci-fi Lucy o tvrdé ženštině, jíž genetický experiment vytáhl na maximum lidských možností, vlétl do kina s famózními 44 miliony.

Diváci i kritici samozřejmě ví, že nejde o kdovíjak duchaplnou podívanou, ale jen o lehkou letní zábavu - proto nelze předpokládat extra výdrž a boj o sto mega jen z Ameriky bude hodně urputný. Pořád jde ale o famózní start, jenž Lucy tlačí nad většinu akčňáků s velkými mužskými hvězdami, a samozřejmě i třeba nad Expendables se všemi jeho testosteronovými ikonami. Besson se tentokrát prostě trefil.

TRŽBY FILMŮ SCARLETT JOHANSSON

Star-power Scarlett Johansson díky Lucy, jež vlastně neoperuje s ničím extrovním, vyjma jejího sladkého kukuče, půjde strmě nahoru. V kdejakém hlavounovi od Marvelu asi muselo o víkendu hrknout, protože soudě podle tržeb Lucy by taková sólovka Black Widow (tedy mnohonásobně zavedenější hrdinky) mohla klidně útočit na šedesátimilionový otvírák – a to už se vyplatí. Obecně lze ale čekat, že nabídek dostane Scarlett povícero  a že přinejmenším Luc Besson začne okamžitě kutit kromě sequelu i další „ženské“ akčňáky a samozřejmě i nové projekty pro tuhle lepou blondýnku (což mě osobně moc netěší – krásná je, ale na plátně už léta marná, to se na mě nezlobte).

Stříbrnou příčku si vybojoval Herkules. I tahle fantasy blátotlačka, jíž v zámoří hodnotí trochu příznivěji, než jak se na ni dívá třeba Mr.Hlad, si vedla líp, než jak se předvídalo. Úvodních 29 milionů je rozhodně na maximu možností, protože heroický flák Bretta Ratnera měl nakonec celkem mdlou kampaň – a i ta přitom nalhávala divákům, že uvidí něco velkolepějšího, než co skutečně dostali.

AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ S ROCKEM

Stomilionový rozpočet tak neproteče do kanálu. A i Rockovi se muselo trochu ulevit, že jeho úctyhodná série kasovních úspěchů nebyla v roce 2014 přetnuta vyloženým failem. Herkules spíš dopadne šul nul, protože zbytek světa mu pomůže a na videotrhu se téhle fantasy bude vést líp než kdekoliv jinde. Mimochodem, režisér Brett Ratner má fakt kliku, že ani tenhle nevýrazný projekt mu renomé v Hollywoodu nezlomí.

Třetí příčku uhájily Opice, které svůj stosedmdesátimilionový rozpočet vyrovnaly už tržbami z Ameriky i zisky z dalších kontinentů. Aktuálních 350 mega je imponujících.

Po devíti milionech si připočetly dvojky Očisty i Letadel: Výrazně líp je na tom s ohledem na rozpočet Očista (9 investovaných vs. 51 průběžně utržených milionů), Letadla se budou teprv pořádně rozmachovat ve zbytku světa, tak aby na nich Disney urval nějakou tu kačku nejen díky mohutnému merchandisingu.

Za nevýraznou komedií Sex Tape na šestce to dál hoblují čtvrtí Transformeři. Na miliardu si ale budou muset ještě týden počkat, protože aktuálně přepočítávají 966 melounů, z toho 236 z Ameriky. Tady to není žádné terno, to si přiznejme. Asie ale dělá divy.

Bez větších ambicí a v rámci nezávislé distribuce šla do kin důchodcovská dramedie od klasika Roba Reinera And So It Goes s Michaelem Douglasem a Diane Keaton. Čtyři a půl milionu je s ohledem na matnost filmu adekvátních, mnohem víc nás musí pálit tragické recenze. Tvůrce legendárních fláků typu Když Harry potkal Sally, Princezna nevěsta nebo This Is Spinal Tap je zjevně totálně na odpis.

Za warnerovskou komedií Tammy je pak už jen špionážní thriller A Most Wanted Man, jenž se z necelých čtyř stovek kin vydrápl na 2,7 milionu. Antonem Corbijnem režírovaná adaptace knihy Johna le Carré s nebožtíkem Philipem Seymourem Hoffmanem v hlavní roli má výborné renomé a určitě se bude chtít protlačit aspoň k nějaké té oscarové nominačce. My uvidíme Nejhledanějšího muže v září.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se životopis Jamese Browna Get on Up zkusí nesložit pod tlakem marvelovských Strážců galaxie. Ale co si budeme nalhávat – nepovede se mu to.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace