Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MoneyZone: Hollywoodu opět vládne Downey


ikona
KarelR
robert downey jr.tržby
Které herecké hvězdy vydělávají nejvíc? 

Rok se sešel s rokem a ve Forbesu dali dohromady tradiční desítku herců, kteří za posledních 12 měsíců vydělali nejmajestátnější peníze. Kdo úřaduje na špici? Opět Robert Downey Jr., kterému miliardové tržby třetího Iron Mana a smlouvy na Avengers 2 a 3 vydělaly nekřesťanské jmění 75 milionů dolarů.

 

Marvelácké peníze ale netáhnou nahoru jen Downeyho. Chris Hemsworth si díky nim užívá pátou pozici s 37 miliony a comicsová výplata dopřála pár nových aut také sedmému Benu Affleckovi, který určitě shrábl solidní peníz za převzetí batmanovské kápě. Celkem mu v kapse skončilo 35 milionů dolarů.

Z účasti vícero blockbusterech (G. I. Joe: Odveta, Rychle a zběsile 6, nadcházející San Andreas) těží Dwayne Johnson s 52 miliony na druhém místě. Jeho parťák z Potu a krve Mark Wahlberg se pak vtěsnal na desáté místo s 32 miliony. A to díky obří výplatě za čtvrté Transformery a podílu z tržeb akčňáku Na život a na smrt.

 

Koho tam máme dál? Třetí Bradley Cooper se napakoval 46 miliony dolarů hlavně na podílech z tržeb třetí Pařby ve Vegas a Russellova Špinavého triku. Ten zároveň vynesl na osmé místo Christiana Balea, do jehož 35 milionů spadá i tučná výplata za dobrodružný opus Exodus: Bohové a králové.

A zbývají stálice, které těží výhradně ze svého charismatu. Šestý Liam Neeson seskládal 36 milionů hlavně z Non-Stopu a výplaty za už natočenou (!) trojku Taken. Devátý Will Smith vytřískal 32 milionů z celkem výdělečné sci-fi zoufalosti Po zániku Země. No a největším frajerem zůstává Leonardo DiCaprio, který udělal hity z Velkého Gatsbyho a Vlka z Wall Street, za což si vysloužil 39 milionů. Vlk je přitom tříhodinové eRko, které šlo do kin o Vánocích, takže jsou tržby skoro 400 mega malý zázrak. Snad se ze všech lákavých trendů chytí právě tenhle!

 

Tady přehledný žebříček. Detaily jednotlivých součtů bohužel k dispozici nejsou:

1) Robert Downey Jr. - 75 milionů dolarů
2) Dwayne Johnson - 52 milionů dolarů
3) Bradley Cooper  - 46 milionů dolarů
4) Leonardo DiCaprio - 39 milionů dolarů
5) Chris Hemsworth - 37 milionů dolarů
6) Liam Neeson - 36 milionů dolarů
7) Ben Affleck - 35 milionů dolarů
8) Christian Bale - 35 milionů dolarů
9) Will Smith - 32 milionů dolarů
10) Mark Wahlberg - 32 milionů dolarů

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace