Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Srandisti z Jump Street sejmuli i dvojku Draka


ikona
Cival
21 jump street22 jump streettržby
Jak vycvičit draka 2 mělo mocné soupeře... 

Filmová verze 21 Jump Street s Johanem Hillem a Channingem Tatumem se povedla náramně. Nenápadná školní buddy-komedie si získala ohromnou popularitu už během svého uvedení v kinech, zákonitě proto musel přijít druhý díl. Shoda šťastných okolností nicméně vedla k tomu, že se vrátil skoro kompletní tvůrčí tým, a to hned dva roky po premiéře jedničky…

22 Jump Street už vstupovalo do letní sezóny jako jeden z jejích komediálních favoritů. A zcela právem, jak vidno na mohutném šedesátimilionovém otvíráku, který řadí film na druhé místo historických tabulek mezi eRkovými taškařicemi (jen druhá Pařba byla úspěšnější) i mezi buddy-komediemi (tady vede Křižovatka smrti 2).

NEJVYŠŠÍ ERKOVÉ OTVÍRÁKY HISTORIE

U Sony si musí blahořečit, že se jim podařilo přitáhnout zpátky na režijní sesličky šikovný režisérský tandem Phil Lord - Chris Miller. Tihle dva už v zimě zválcovali pokladny díky Legu a teď slaví další ohromný úspěch, navíc podpořený pozitivními ohlasy od kritiků i diváků. Sto padesát milionů dolarů jen z Ameriky tu spolehlivě zacinká, takže by bylo poněkud překvapivé, kdyby se stejně rychle neupeklo i završení trilogie.

AMERICKÉ TRŽBY NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH BUDDY KOMEDIÍ

Ještě vyšší celkové tržby bude mít dlouho očekávaný animovaný sequel Jak vycvičit draka 2. Ten sice skončil až na druhém místě s padesáti miliony, což není na poměry „kreslených pokračování“ kdovíjaký nářez. I dvojka se ale povedla a tyhle rodinné 3D fláky prostě zvládají kina plnit déle než konkurence z jiných žánrů (vzpomeňte navíc na rekordní krasojízdu jedničky, která byla držákem přes celé jaro), takže u DreamWorks budou doufat, že se dvojka na maximum natlačí k dvoustovce.

Bezzubka se navíc těší velké oblibě i na dalších kontinentech, kde se na pořádný distribuční úder teprve chystá. Zatím připočítává 26 milionů… není ale důvod, aby dračí dvojka na souhrnných tržbách nepřekročila půlmiliardový práh, před nímž se jednička před čtyřmi roky zastavila jen o šest mega. Stejně tak nic nebrání tomu, aby třetí díl přiletěl, tak jak je naplánováno, už v červnu 2016.

Mohutný nástup premiér samozřejmě musel srazit všechny ostatní tituly. Nejvýš se udržela fantasy variace na pohádku o Šípkové Růžence Zloba – Královna černé magie aneb Maleficent, která si připočetla dalších devatenáct milionů. Disney z potemnělé rodinné podívané vytěžil celosvětově už 436 milionů, což je báječná vizitka nejen pro hlavní hvězdu Angelinu Jolie.

Ještě menší propady, totiž o střídmých 43%, vykazují tržby military sci-fi Na hraně zítřka. V rámci svého žánru jde o slušnou trvanlivost, pod níž je podepsána vysoká kvalita filmu – problém Cruiseova blockbusteru je ale v nevýrazném prvním víkendu, takže aktuálních 16 milionů film tlačí zatím jen na 56 mega z Ameriky. Celosvětový mezisoučet 237 melounů je o poznání příjemnější na pohled.

Navzdory svým kvalitám se naopak jako rychlokvaška vybarvuje romantické drama Hvězdy nám nepřály. Jeho tržby o víkendu spadly o dvě třetiny na patnáct milionů, od 81 milionů to ale k vysněné stovce je jen kousek. Většina fanynek knihy se holt nahrnula do kin hned během prvního dne promítání, proto ten sešup – pořád jde ale o zatraceně výdělečný podnik, protože tahle adaptace za dvanáct milionů překoná na světových tržbách svůj rozpočet víc jak desetinásobně.

Comicsárna X-Men: Budoucí minulost na šesté pozici poskočila na 205 milionů z Ameriky a na trůn pro prozatímního krále letní sezóny. Celosvětově hlásí slušivých 661 mega.

Nová Godzilla je pak v Americe jen o fous chudší, na X-Meny však ztrácí výrazněji na globálních tržbách, které zatím přešlapují na 439 milionech. 

Do desítky se vešla ještě rozpačitá westernová divočina Všechny cesty vedou do hrobu, komediální velehit Sousedi a relativně úspěšná autorská nezávislárna Jona Favreau, režiséra prvních dvou Iron Manů, Chef.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden to bude dost zajímavé, protože muzikálové retro od Clinta Eastwooda Jersey Boys vyzve „černošská loženka“, totiž sequel velmi výdělečné ansámblové romantiky s názvem Think Like a Man Too.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace