Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sousedi komedií léta! Rogen s Efronem vyrabovali kina


ikona
Cival
seth rogentržbyzac efron
Hvězdy Zbouchnuté a Muzikálu ze střední se škádlí. A diváci se skvěle baví... 

Ty bláho! Hitovky nejen že můžou připlout odkudkoliv, ale zjevně se dovedou prosadit i libovolným způsobem. Prokázali to Sousedi, nová komedie od studia Universal, která spojila idola mladých Zaca Efrona s možná nejoblíbenější tváří současných hrubozrnných komedií Sethem Rogenem v taškařici o tom, jak usedlejší pár mladých novomanželů prudí banda kalících študáků z vedlejšího baráku.

OTVÍRÁKY FILMŮ REŽISÉRA NICKA STOLLERA

Údernou oddychovku provází jednak pozitivní recenze, hlavně ale velmi kladná divácká šeptanda založená nejen na zábavných trailerech. Už z předprodejů se dalo odvodit, že Sousedi si na svůj osmnáctimilinový rozpočet snadno vydělají – málokdo ale mohl tušit, že film naprosto ovládne americká kina a že jen z první víkendu vytěží bezprecedentních 51 milionů dolarů!

OTVÍRÁKY FILMŮ ZACA EFRONA

 

Samozřejmě jde o zatím nejúspěšnější snímek režiséra Nicka Stollera, který přitom nikdy nebyl nějaké kasovní ořezávátko a jeho taškařice Kopačky i Dostaň ho tam! byly hodnoceny velmi pozitivně. A ani Rogen s Efronem nemají ve filmografii hraný titul s vyššími tržbami (oba samozřejmě figurují v titulkových listinách výdělečnějších animáků, to se ale nepořítá).

OTVÍRÁKY FILMŮ SETHA ROGENA

Sousedi jsou navíc eRkovou komedií s historicky třetím nejvyšším startem – jen Pařba v Bangkoku a rozverný Méďa na tom byli na úvod líp. Zkrátka, ohromný triumf, který potvrdí Rogenovu pozici v Hollywoodu, pekelně pomůže Efronovi, jenž si tu zkusil výrazně drzejší polohu, a jednak prodlouží silné časy studia Universal a druhák přesvědčí všechny jeho konkurenty, aby zatlačili na produkci těchhle hrubozrnných taškařic.

NEJVYŠŠÍ STARTY FILMŮ S RATINGEM R

Sousedi si podali i Spider-Mana, jenž spadl o 58% na pouhých 37 milionů za víkend. Comicsová rychlokvaška nedělá v Americe kdovíjakou show, protože 147 milionů vydělaných za deset dní promítání je na pavoučí poměry dost velká slabota. Spideyho však zachraňuje zbytek světa, kde na tržbách překlenul už 400 milionů dolarů. Celkem fofr.

Naopak romantická pohodička Jedna za všechny je ukázkovou trvalkou. Třetinové poklesy, devět milionů za víkend a průběžně slušivých 61 mega na kontě. Cameron Diaz se dál nemusí bát o práci.

Ještě větší výdrž má ovšem bohabojné drama o existenci nebe Heaven is for Real. Nízkorozpočtové drama televizního vzezření schraňuje na kontě už 75 melounů – jo jo, vypadá to, že tohle bude nejpřekvapivější stomilionový hit posledních let!

Jarní sequelové jistoty na dalších místech dál navyšují své globální zisky: Dvojka Kapitána Ameriky má na účtě už skoro 700 milionů dolarů, Rio 2 jich přepočítává 422.

Zapadly naopak dvě aktuální novinky. Jak by ne, když jsou jejich recenze hanebné a trailery až na pár zasvěcených nikdo pořádně neviděl. Čtyřmilionové otvíráky pro komedii Moms‘ Night Out a animák Legend of Oz, jenž se marně snažil svézt na popularitě klasiky Čaroděj ze země Oz, jsou sice mizerné, ale nikdo soudný nic většího čekat nemohl.

Do desítky se vešly ještě úspěšná Divergence a nevýrazný akčňák Doupě.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí Disney vnutit publiku svůj kosmopolitní baseballový doják Million Dollar Arm s Johnem Hammem. Pravděpodobně jej ale spolu s veškerou konkurencí rozsápe nová Godzilla.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace