Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #232 o Spideym a umění


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Byl Spider-Man v Avengers? Kdo je největší fanda Liama Neesona? A je Samuel L. Jackson ve skutečnosti Laurence Fishburne? 

Normální výplach

Fanoušci týdne
Komediální duo Key a Peele patří momentálně mezi nejúspěšnější dvojice, které se pokouší o humor. Liam Neeson se zase tak trošku nečekaně zařadil mezi nejvýraznější akční hvězdy současnosti. Spolu nemají absolutně nic společného, ale jelikož jde za pár dní do kin Neesonův thriller Non-Stop, jehož trailery, fotky, rozhovory a všechno ostatní už je dávno venku, rozhodli se tyhle dva světy spojit síly a pokusit se nalákat i poslední diváky. A dělají to velice svérázným způsobem.

Umění týdne
Alfons Mucha patří mezi nejvýraznější české malíře všech dob a jeho jméno má solidní zvuk i za hranicemi.  Přiznám se, že osobně mě jeho dílo úplně nebere, ale nedávná výstava v Praze byla sakra zážitek. Mucha má však evidentně hodně velké zástupy fandů a někteří z nich mají k výtvarnu sami docela blízko. No a taky mají rádi disneyovky.

Spider-Man týdne
Ačkoliv je v comicsech Spider-Man nedílnou součástí superhrdinského týmu Avengers, v kině jede sólo a nejspíš to tak ještě dlouho zůstane. Má na něj práva jiná firma a jeho příběhy se tudíž odehrávají v úplně jiném světě. Bylo by celkem fajn, kdyby vedle Tonyho Starka hláškoval i Peter Parker, ale podepsané smlouvy jsou zkrátka silnější než fanouškovské sny. Na druhou stranu něco s Parkerem by se přeci jen najít mohlo. A klidně dvakrát.

Lego týdne
Lego je momentálně všude. LEGO příběhu napálil KarelR ve své recenzi plný počet, v hračkářstvích si můžete koupit stavebnice snad úplně všeho a kostičky už zvládly ovládnout i svět počítačových her, kde můžete blbnout jako lego Batman, Jack Sparrow, Luke Skywalker nebo Indiana Jones. Každopádně v příštích letech nečekáme, že by se na tom něco změnilo. Oscarové filmy sice z Lega nejspíš nikdy nebudou, ale nikdy neříkej nikdy.

Omyl týdne
Samuel L. Jakcson a Laurence Fishburne se lidem někdy pletou. Jsou podobně staří, hrají podobné tipy rolí a se slávou jsou na tom také víceméně stejně, takže se to stát může. Ale tohohle omylu by se rozhodně neměli dopouštět novináři. Je sakra velká chyba splést si během živého přenosu Nicka Furyho s Morpheem. Samuel L. Jackson vám to totiž může hodně ošklivě vmést zpátky do ksichtu. A totálně si to užít.

Trailer týdne
Zima už je asi definitivně pryč a letní filmová sezóna se blíží. Ještě než dorazí, čeká nás pár týdnů, ty ovšem taky nebudou z filmového hlediska k zahození. Uživatel Dwarf sestříhal sakra efektní video z trailerů na hity, které se na nás v nejbližší době ze všech stran vyřítí. A je to sakra dobrá práce. Člověk se do toho kina zase může začít pořádně těšit.

Život týdne
Kdo má Facebook, asi zaznamenal idiotskou módu „facebookových filmů“. To jsou taková ta pitomá videa, kdy se z vašich fotek a informací složí krátký příběh vašeho života nebo tak něco. Já vlastně nevím, na tyhle hovadiny neklikám. Každopádně sledovat život Pepíka Vokurků, obráběče kovů a stavitele RC modelů ze Strakonic, asi není žádná velká zábava, na druhou stranu podívat se, co všechno prožil Walter White ze seriálu Breaking Bad, to už je o něco zajímavější.

Herečka týdne
Amy Adams měla sakra dobrý rok. Bude bojovat o Oscara, zahrála si v Muži z oceli a brzy ji uvidíme i v bitce Batmana se Supermanem. Tahle dáma si dokázala za pár let vybudovat hodně slušnou kariéru a s tím přišli i fanoušci. Někteří ji možná žerou víc, než je zdrávo, ale rozhodně je lepší sestříhat docela dost sexy video, než ji stalkovat po nocích a pátrat, jaké si v Albertu kupuje k snídani ovesné vločky.

Škola týdne
Jestli jste si mysleli, že tenhle Výplach přežijete bez Hvězdných válek, tak máte smůlu. Bez nich by to nešlo. Tentokrát tu máme pár docela vydařených obrázků, které svět George Lucase přemisťují z galaxie (té, co je far far away) na průměrnou americkou střední školu v osmdesátých letech. Že by to nešlo? Překvapivě šlo. A kdyby z toho někdo udělal animovaný seriál, já bych mu stoprocentně dal šanci.

Duel týdne
Minule chtěl KarelR vědět, co říkáte na to, že comicsový nářez Preacher skončil v rukách Setha Rogena a Evana Goldberga. Moc čtenářů neodpovědělo, ale po sečtení všech tří hlasů musíme konstatovat, že těm dvěma držíte palce.

Dnes se mrkneme na remaky. Vzhledem k tomu, že v kinech je momentálně velice vydařená nová verze Robocopa, by nás zajímalo, který remake je podle vás nejlepší. Film, ale klidně i víc filmů, napište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace