Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Thor triumfuje. Zastaví ho až dvojka Hunger Games


ikona
Cival
marvelthortržby
Comicsy prostě táhnou. Stejně jako Gravitace... 

Největším filmem druhé půlky roku má být pokračování Hunger Games. Katniss a Peeta, tedy dvojka hrdinů s vůbec nejsměšnějšími křestními jmény v historii si už chystá zbraně, za mořem se pak víc jak 4100 kin připravuje na příval fanynek (a fanoušků) téhle knižní série, tak aby i Marvel záviděl příval dolarů...

No jo, jenže Marvel má své jisté. Po famózním úspěchu Iron Mana 3 se ujal i nový biják s asgardským kralevicem Thorem. Temný svět už potřetí za sebou vládne světovým žebříčkům tržeb, aktuálně už skoro s půlmiliardou snadno nastřádaných dolarů.

Thor si zvládl uchránit první pozici žebříčku i v Americe. Propad zisků o 55% na 38 milionů je zcela v mezích a potvrzuje, že diváci jsou s novou superhrdinskou báchorkou mnohem spokojenější než kritici. Většinu z nich samozřejmě odvelí nelítostná konkurence příštího týdne, dvoustovku z Ameriky ale zvládne Thor vytěžit levou zadní - a zvlášť na dalších kontinentech o něj bude ještě nějakou tu chvíli pranice. Disney, který marvelovky distribuuje, může ke svým rekordním celoročním výdělkům přisypat další stovky milionů.

Na druhé příčce je trefa studia Universal, která proti comicsovému blockbusteru poslala přesně zacílenou oddychovku pro černošské publikum The Best Man Holiday. Sequel čtrnáct let staré (!) ansámblové komedie The Best Man (u nás uváděné pod titulem Svatebčané) utržil jen o prvním víkendu 30 milionů dolarů. Přitom rozpočet filmu je jen 17 mega a jednička, u cílovky celkem populární, utržila svého času v kinech celkově milionů 34. Tohle je jednoznačně výdělečná záležitost, která se se svou nenáročnou notou přesně zapadla do skuliny na trhu.

Všechny ostatní filmy doplňující žebříček už mají pod deset milionů. Nejlépe se drží důchodcovská odpověď na Pařbu ve Vegas: Dalších osm melounů pro Last Vegas dělá z téhle komedie s Douglasem, Freemanem, Klinem a De Nirem jasně výnosnou trvalku, protože jen z Ameriky vytáhne šedesát mega. My film uvidíme pod názvem Frajeři ve Vegas o Vánocích.

Osmimilionové zisky si připisuje i bezvýrazný Ptačí úlet na čtyřce, ale i veleúspěšná taškařice Bad Grandpa na páté pozici, v níž úchylové z Jackass našli další stomilionovou hitovku.

Gravitace na šestce slaví, protože se celosvětově už přehoupla přes půlmiliardu – tohle před premiérou od Cuarónova autorského scífka nikdo nečekal. Naopak sedmá Enderova hra dál pouze paběrkuje.

 

Do desítky se vešla ještě oscarovka 12 Years a Slave, Greengrassův hit Kapitán Phillips a Curtisova povedená romantika Lásky čas.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí proti náporu Hunger Games aspoň trochu obstát komedie s Vincem Vaughnem The Delivery Man aka Multitáta.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (85)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace