Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bitva borců speciál: Arnie vs. Sly


ikona
imf
bitva borcu
Nejzákladnější z hospodských otázek. Terminátor vs. Rambo. Dáváme vám šanci ji vyřešit! 

Oba mají na kontě tolik ikonických postav, že bylo jen otázkou času, než se fanoušci začnou dohadovat nad tím, kdo by vyhrál vzájemnou páku (Stallone z Do toho!), přebory v nošení dříví do lesa (Arnie z Komanda), závody v lukostřelbě (Stallone z Ramba) nebo v potápění do lávy (Arnold z druhého Terminátora). Vždycky vám z toho vyšla hypotetická remíza, zejména proto, že ti dva se před kamerou nikdy nesešli. V osmdesátých letech se totiž bojovalo s nejvyšším Sovětem a nebylo by fér, aby američtí bratři plýtvali silami na vzájemné duely. Navíc by to nedovolili jejich agenti, protože ve vzájemném duelu vždycky někdo tahá za kratší konec a to by mohlo mít pro další kariéru neblahé následky. Kdepak, na první přímé setkání Arnieho a Slye před kamerou jsme si museli počkat dobrých dvacet let.

Podobáš se mi víc, než já sám

Oba se díky svým muskulaturám prosadili v Hollywoodu osmdesátých let. Oba se díky svým mozkům stali milionáři i bez tučných filmových šeků. Arnold investoval do kulturistiky a kalifornských firem a nemovitostí, Stallone si nechal poradit od makléřů a kromě akcií také koupil pár budov. Los Angeles tehdy rostlo jako z vody, a pokud jste věděli, kam dát peníze, kapitál jednoduše pracoval za vás. To neznamená, že se oba občas nespálili - viz jejich společný projekt Planet Hollywood, který zůstal za očekáváním. A mezi nejslavnější nepatří ani jejich komediální lajna (Policajt ve školce a Dvojčata vs. Oscar a Stůj, nebo maminka vystřelí). Oba z tohohle sebevražedného vlaku naštěstí stačili vyskočit a na sklonku akční blockbusterové kariéry si ze sebe navzájem dělali legraci, jen si vzpomeňte na Slye jako Terminátora v alternativním vesmíru Posledního akčního hrdiny nebo knihovnu prezidenta Schwarzeneggera v Demolition Manovi.

Doutníček pro vítěze... ale kdo to odkoukal od koho?

Tyhle legrácky je ostatně provázely už od konce sedmdesátých let, kdy na ně opravdová sláva teprve čekala. Na Zlatých glóbech roku 1977 totiž oba vyhráli. Rocky získal sošku za nejlepší drama, Arnold zase ocenění za nejlepšího debutanta ve filmu Zůstaň hladový. Už tenkrát spolu skončili u jednoho stolu v družném hovoru, přičemž jako vždy rázná Stallonova maminka stihla podotknout, že Arnold spíš než jako herec vypadá jako stěhovák.

Franco, schválně řekni, kdo z nás je větší borec?

Před kamerou se sešli až v Expendables, ale kromě tradičního pošťuchování z toho nikdy nebyla nějaká otevřená konfrontace, a tak to zůstane i ve třetím díle. Opravdovou rivalitu si totiž schovali do vězeňského Plánu útěku. Před dvaceti lety by podobný film stál jmění a stály by se na něj fronty. Jenže by pravděpodobně nikdy nevznikl, protože byli oba sóloví hráči a jediné jejich šermování zahrnovalo objem bicepsů, velikost garáží a délku výplatní pásky. Teď na své shledání zkoušejí utáhnout nejvěrnější fanoušky a ve filmu se poprvé v historii poperou. Památný okamžik, vždyť ještě před pár lety Arnold na tradiční hospodskou otázku, kdo by v bitce vyhrál, odpověděl diplomaticky: "Ten, kdo by si zaplatil lepšího právníka".

 Videohry osmdesátých let nabídly virtuální dvojníky obou borců. Ti vždy táhli za jeden provaz.

My vám teď dáváme šanci, přesně ve stylu víkendových výplachů, tuhle otázku jednou provždy rozseknout. Napište nám do komentářů, komu fandíte víc. Svůj příspěvek nadepište ARNIE nebo SLY. Samozřejmě máte jenom jeden hlas, takže vybírejte pečlivě. Kdo nám svůj názor sdělí, ten neprohloupí. Ze všech účastníků totiž vybereme desítku šťastlivců, kteří vyhrají propagační předměty k filmu (čepice, svítilny) nebo některé z DVD se Slyem nebo Arniem, případně oběma (Rocky, Terminátoři, Expendables, Komando). To už za trochu námahy stojí, ne? Navíc definitivně pomůžete rozhodnout, komu MovieZone víc fandí.

Pro inspiraci nabízíme rychlý průlet netradičními filmovými schopnostmi dnešních rivalů:

ARNOLD "ARNIE" SCHWARZENEGGER

Lze ho využít jako alternativní zdroj energie (viz Kolo bolesti v prvním Conanovi)
Můžete ho angažovat jako zahradníka - růže ovšem zastříhává kulometem (Komando)
Už v roce 1987 vynalezl mobil, když utrhnul a následně odhodil telefonní budku (Komando)
Má neuvěřitelně flexibilní nosní dírky (Total Recall)
Předpověděl trend těhotných mužů (Junior)

SYLVESTER "SLY" STALLONE

Lze ho využít jako alternativní paličku na maso (Rocky)
Můžete ho angažovat jako ševce (viz výuka člunkování v Demolition Manovi)
Už v roce 1986 žvýkal sirku (Kobra, o dva měsíce dřív než Chow Yun-Fat!)
Má neuvěřitelně flexibilní plíce (viz výdrž v Kriminálu)
Předpověděl trend komerčně neúspěšných filmů o formulích (Formule!)

Jak sami vidíte, je to těžké rozhodování. Oba mají pořád svaly, oběma je občas těžké rozumět, oba si prošli temným béčkovým obdobím (D-Tox, Ve jménu Angela vs. Konec světa, Protiúder), ale dokázali se z něj oklepat právě včas, aby nám ještě přichystali pár dárečků před odchodem do důchodu. Plán útěku je jedním z nich. Možná tím úplně nejlepším. Odhoďme teď stranou pochybnosti o tom, že to kdysi kdesi mohlo být o dost lepší. Teď je čas volit. A bude to volba nepochybně příjemnější než ta, která nás čeká příští víkend. Protože ať v našem duelu vyhraje kdokoliv, my určitě neprohrajeme. Záleží jen na vás, jestli váš hlas povede nostalgie nebo aktuální situace. Klidně můžete v komentáři svou volbu zdůvodnit. Pište ale pro jistotu jméno ve stejném tvaru (tedy ARNIE nebo SLY) a rovnou do předmětu, aby se hlasy v nastálé diskuzi příliš neztráceli. Děkujeme a přejeme vám hodně štěstí při vašem rozhodování i v následném slosování.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (127)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace