Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vše o Comic-Conu: Od Warcraftu k X-Menům


ikona
KarelR
comic-conman of steelmarvel
Jaké trailery, plakáty, informace a památné momenty nám přinesl letošní Comic-Con? 

Letošní Comic-Con je za námi. Dal nám dvě významnější novinky (oznámení týmovky Batmana se Supermanem a názvu druhých Avengers), samozřejmě se toho ale událo daleko víc. Sedm filmových studií do San Diega přivezlo spoustu herců, tvůrců a upoutávek, z nichž se uvařila řada více či méně zábavných panelů. Zajímá vás, na jaké otázky tentokrát odpovídal Harrison Ford? S kým si to rozdá nová Godzilla? A jak vypadal teaser Warcraftu? Tak si zalistujte a dozvíte se všechno zásadní, co se za poslední čtyři dny událo.

Drobná poznámka: Exkluzivní teasery, klipy a trailery se nesmějí dávat na Youtube, tudíž jsou z panelů vystříhané. Občas nějaký z nich uteče, ale příliš na to nesázejte.

Sedmý syn

Režie: Sergey Bodrov
Hrají: Jeff Bridges, Julianne Moore, Ben Barnes, Kit Harrington, Olivia Williams
Česká premiéra: 16.1.2014

Nová fantasy o zápolení dobra se zlem, ve které bude čaroděj Jeff Bridges nahánět čarodějnici Julianne Moore (řekl někdo Big Lebowski 2?). Jde o volnější adaptaci románu The Spook´s Apprentice a na panelu se mimo promítání rozšířeného traileru nedělo nic moc zajímavého. Můžete se nicméně mrknout na sadu plakátů.

Godzilla

Režie: Gareth Edwards
Hrají: Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Juliette Binoche, David Strathairn
Česká premiéra: 15.5.2014

Ikonické monstrum je zpátky a zlobí se. Podle premiérového traileru ale nejen na lidi, hlavně na další monstra, se kterými bude Godzilla ve filmu bojovat! Hrstka postav prý bude mít ke Godzille přímé vazby (nepůjde tedy o "náhodné" lidi), tohle odhalení ale zastínil obří hmyz s pavoučími nohami, jehož osud asi nebude nejpěknější. Nová Godzilla tak rychle nafasovala označení Pacific Rim 2 a po oslnění mohutnými záběry začíná se solidním buzzem (fajn plakáty). Panelu mimochodem kraloval vtipkující Bryan Cranston, který si po oznámení "teď uvidíte něco velkého" začal sundávat kalhoty. Crystal meth strikes again!

World of Warcraft

Režie: Duncan Jones

Po panelu Godzilly se na plátně objevila mimozemská planeta se zelenou oblohou, na které se připravovuje k boji bezejmenný lidský hrdina. Po výpůjčce štítu od blízké kostry se na něj začíná hnát skřet, jehož sleduje kamera až k nepříteli. Po jeho výskoku a úderu mečem plátno zčerná a objevuje se logo World of Warcraft. Tuhle nečekanou lahůdka pak následovala krátká návštěva Duncane Jonese, který dal najevo svoje fandovské nadšení a oznámil, že se příští rok začne točit. A než se někdo zeptá: Ano, celé promo bylo hrané, nikoliv videoherní.

300: Vzestup říše

Režie: Noam Murro
Hrají: Sullivan Stapleton, Eva Green, Rodrigo Santoro, Andrew Tiernan, Ashraf Barhom
Česká premiéra: 6.3.2014

Pokračování Třístovky se odehrává kolem událostí s Leonidem a bude především o pomstě a námořních bitvách. Noam Murro na panelu pochopitelně řekl, že kráčí ve Snyderových šlépějích, aniž by se ho snažil kopírovat. Eva Green zase prozradila, že hraje "nemilosrdnou Johanku z Arku", a nová upoutávka potom ukázala... spoustu epických námořních bitev. Jednoduché, účinné.

VIDEO Z PANELU ZATÍM NENÍ

Gravitace

Režie: Alfonso Cuarón
Hrají: Sandra Bullock, George Clooney
Česká premiéra: 3.10.2013

Cuarón se vrací s příběhem astronautky (Sandra Bullock), která musí po nehodě lodi přežít ve vesmíru. Na panel bohužel nedorazil George Clooney, objevil se ale v nové upoutávce, kde vypráví zábavnou historku, než je přerušen rojem asteroidů. Ty rozmetají loď a vyšlou tak Sandru Bullock do vesmíru, což se celé odehraje v jediném záběru a beze zvuku, jelikož Cuarón půjde po vědecké přesnosti. Na panelu se potom Sandra Bullock rozpovídala o tom, jak strávila celé natáčení zavěšená ve skafandru, a Cuaróna se někdo zeptal na to, jestli je pro něj těžké natáčení dlouhých záběrů. Prý není. Celou zátěž má vždycky na krku zbytek štábu a herci.

Lego: The Movie

Režie: Phil Lord, Chris Miller, Chris McKay
Hrají: Will Ferrell, Morgan Freeman, Liam Neeson, Alison Brie, Chris Pratt
Česká premiéra: 6.2.2014

Lego film o obyčejném panáčkovi, kterého si spletou se zachráncem lego světa. Na panelu se promítaly "castingy" jednotlivých postav (Batmana účast ve filmu údajně vůbec netěší), záporákem bude Lord Business s hlasem Willa Ferella. Největší radost nicméně vzbudila oznámení, že Chaninng Tatum mluví Supermana (nic nového), Jonah Hill Green Lanterna a Cobie Smulders Wonder Woman (paradoxně její premiéra v celovečeráku). Režiséři následně slíbili, že až do premiéry hodlají tajit spoustu cameí, a dali na vědomí, že je celý film opravdu z lega. I výbuchy nebo voda!

Edge of Tommorow

Režie: Doug Liman
Hrají: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Charlotte Ray, Jonas Armstrong
Česká premiéra: 29.5.2014

Tom Cruise hraje futuristického vojáka, který musí zastavit mimozemskou invazi. A to v jednom dni, který se mu opakuje stále dokola. Mimo promítání nových záběrů se panel věnoval hlavně Cruiseovi, který si s moderujícím Chrisem Hardwickem dokonce střihnul menší duet. Následně se z publika vynořil Bill Paxton a začal s Cruisem sázet hlášky z Vetřelců, je tudíž jasné, po jakém feelingu Liman půjde. Přítomní nicméně tvrdí, že Edge of Tomorrow vypadá trochu jako Hvězdná pěchota s vizuálem Nevědomí. Nové plakáty najdete v galerii.

Batman/Superman

Režie: Zack Snyder
Hrají: Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane, Perry White
Česká premiéra: léto 2015

O druhé překvápko panelu se postaral Zack Snyder, který pozval na pódium Harryho Lennixe. Touhle dobou už zřejmě víte, co následovalo. Tady to ale můžete uzřít na vlastní oči.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace