Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 věcí, které by mohly naštvat Liama Neesona


ikona
imf
Lamač kostí z 96 hodin se vrací. Víme kdy, víme za kolik, zbývá zjistit proč. Pár nápadů bychom měli! 

Není to příliš velké překvapení. Druhých 96 hodin stálo nějakých pětačtyřicet milionů dolarů a celosvětově vydělalo 376 milionů. To už ani sebelepší hollywoodský účetní nedokáže vykázat jako ztrátu a Luc Besson má určitě radost, že s pomocí všehoschopného táty Bryana Millse, může v poklidu financovat všechny svoje aktivity minimálně pět let dopředu. A cení si Liama Neesona natolik, že mu za třetí díl nabídnul dvacet milionů dolarů. Ještě teď si pamatujeme, že Neeson po premiéře dvojky naznačil, že další díl se pravděpodobně odehraje bez něho (spekulovalo se o Maggie Grace v hlavní roli trojky), protože už ho nenapadá co nebo koho by zachraňoval. Detaily nového snímku, který se prý začne připravovat velmi brzy, sice ještě nejsou známy, ale my jsme se rozhodli Liamu Neesonovi s tou motivací trochu pomoct. Nenapadá nás jeden důvod, napadá jich nás rovnou sedm.

...protože není v Expendables

To je prostě urážka. Sly snad dokonce přemluvil i toho Seagala, koketuje s omladinou, které ještě teče mléko po bradě, a přitom si nevzpomene na chlápka, co má nejen zabijácký, ale i herecký rejstřík? Navíc Neeson převzal roli reverzního inženýra lidské anatomie, vlastně ji rovnou vyrval právě z rukou devadesátkového Seagala. A přesto mu nezavolali? Teď zavolá on jim. A najde je, protože v tom je opravdu dobrej. Teď nebude on v jejich filmu. Oni budou v jeho!

...protože si nepřečetl scénář Epizody I předem

Prostě na to Lucasovi kývnul, a pak už jen poslouchal v recenzích a rozhovorech nářky novinářů. Naštvaně jim odvětil, že to stejně vzal jenom kvůli penězům, a dodnes mu to každý připomíná. Může za to Lucas, ten z něj udělal vlasatého mírotvorce, co to potupně schytá od Darth Maula. Jenže Lucas teď prodal licenci Disneymu, a tak ho nechrání obvyklá kohorta stormtrooperů, nad domem nelevituje Hvězda Smrti... Neeson teď může využít svou šanci a konečně všechno Georgeovi oplatit.

...protože nedostal Oscara za Schindlerův seznam

Za životní roli ve Spielbergově opusu mu nedali ani zlatého plešouna, ani BAFTU a dokonce ani Zlatý glóbus. Teď se mohou třást a odhadovat v jakém pořadí je Neeson navštíví. Umlátit je dokáže i sádrovou imitací oscarové sošky. A ani velká zvířata z Hollywoodu by se neměla cítit bezpečně. Liam Neeson zvládá holýma rukama rozložit vlčí alfa samce, takže ani Harvey Weinstein pro něj nepředstavuje nějakou zvláštní výzvu. Concorde už sice mezi Evropou a USA nelétá, ale při Millsově efektivitě by se to všechno během tří dnů dalo stihnout.

...protože ho nahání pařížský exekutor kvůli účtům za elektřinu

Vzpomínáte si na Millsovu přednášku z jedničky? O tom, že v rozvojových zemích elektřina furt vypadávala, ale v Paříži může mučit od rána do večera, dokud dodavatel nepřijde odpojit elektroměr? Ty miliony voltů proudící do kolen nebohého záporáka ale musí někdo zaplatit. Pařížská byrokracie podstoupila masivní účet soudům, ty odsoudily Bryana v nepřítomnosti a poslali na něj exekutora, který právě teď zvoní u dveří jeho americké vily a je připraven zabavit, co uvidí. To je docela pěkná výchozí pozice pro pořádnou bitku, no ne?

...protože chce být největším Bessonovým oblíbencem

Bryan Mills je borec, ale vždycky byl až druhý v řadě, protože Besson nejdřív do světa vyslal Franka Martina. Role zásadového Kurýra proslavila Jasona Stathama a Luc Besson neustále koketuje s tím, že slavného řidiče a bijce opět vrátí do hry. Liam Neeson třetím dílem dožene Stathama co se týče počtu filmů, ale plichta není něco, s čím by se spokojil. Proto by mohl Stathama navštívit a vyřešit to jednou provždy. Jason teď hraje záporáka v Rychle a zběsile 7. Stačilo by, kdyby se Liam nějak vloudil na plac a v nečekaném cameu ukázal Rockovi i Dieselovi, zač je toho loket.

...protože mu v CIA za dopadení Snowdena nabídli sotva poloviční hodinový plat (210 tisíc dolarů za hodinu - honorář)

Upřímně. Kdyby se CIA a Mills dohodli, nemusí novináři všech zemí řešit, jestli Edward Snowden míří letadlem z Moskvy na Kubu nebo úplně jinam. Neeson by přišel, našel a přinesl. Potíž je v tom, že Besson mu nabídnul lepší hodinový plat než tajná služba. CIA se snažila, ale 200 tisíc dolarů za hodinu (20 milionů dolarů lomeno 96 hodin) prostě netrumfla. Snad příště.

...protože se doslechl, že se vrací Jack Bauer, a chce ho trumfnout

Kiefer Sutherland se vrací ve své ikonické roli a hodlá Millsovi předvést, že zachránit svět a nafouknout vlastní ego jde i třikrát rychleji. To si Liam Neeson nemůže nechat líbit. Jedenašedesátiletý Neeson proto chce sedmačtyřicetiletému blonďatému floutkovi ukázat, že jeho vyšetřovací metody sice respektuje, ale že časová úspora není všechno! Určitě přemluví Bessona, aby změnil název a stihne to v polovičním čase. Přeměřování hlavní může začít.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace