Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #193 o sci-fi a tricích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak se vymýšlí akční scény pro Iron Mana? O čem by měly být nové Hvězdné války? A jak moc rádi jezdíte metrem? 

Prosluněný výplach

Millenium Falcon týdne
Ve hrách Grand Theft Auto můžete jezdit v autech, na motorkách, ale i v tanku nebo golfovém vozítku. Jde tu i létat a nic se nevyrovná tomu pocitu, když můžete z bezpečí svého vojenského vrtulníku střílet rakety na bezbranné chodce. Přeci jenom to ale chce možná trošku víc stylu. Pak byste se možná mohli cítit jako Han Solo.

Prachy týdne
Když se sejdou Steven Spielberg a George Lucas, mění se filmový svět. Těsně před uvedením Hvězdných válek tomu ale Lucas ještě nevěřil. Spielberg teď vyrukoval s historkou, že před premiérou přijel Lucas za ním na plac natáčení Blízkých setkání třetího druhu a měl depku jak sviň. Byl přesvědčený, že se mu film nepovedl tak, jak zamýšlel a natočil koninu pro děcka. Navíc když viděl Spielbergovu práci, začal všem okolo tvrdit, že tohle komorní sci-fi bude mnohem lepší a úspěšnější. Nakonec se ti dva domluvili, že Spielberg dá Lucasovi 2,5% z Blízkých setkání, když mu dá Lucas to samé z Hvězdných válek. Jak to dopadlo, víme. Oba filmy slavily zatraceně velký úspěch, ale Spielberg si přišel na víc než 46 milionů dolarů. Easy money.

Žena týdne
Katie Holmes je podle všeho nejžádanější herečkou Hollywoodu. Alespoň se tak tváří tvůrci filmu, o kterém jste nejspíš dosud neslyšeli. Jde o romanci mezi dvěma lidmi, co trpí maniodepresivní psychózou. Někdo ze štábu Mania Days teď prozradil, že režisér Paul Dalio má plné zuby svých podřízených, kteří se pokouší bývalou paní Cruisovou bez ustání balit. Zatím prý nikdo neměl štěstí.

Casting týdne
J.J. Abrams teď bude mít hodně nevděčnou práci. Fandové Hvězdých válek nebudou chtít nic menšího než dokonalost a i když mu po Star Treku hodně lidí věří, nejspíš nebude žádná sranda tohle všechno ukočírovat. Jimmy Kimmel se ale rozhodl mu trošku pomoci a přizval ty nejpovolanější rádce. Fanoušky. Uvidíme, co si z jejich nápadů J.J. Abrams vezme, inspirace je tu dost a teoreticky může dojít k mezidruhové erotice.

Remake týdne
Seriál Breaking Bad alias Perníkový táta to letos v televizi zabalí, ale tvůrci nejspíš potřebují doplnit garáž o nějaké to Ferrari, a tak se rozhodli pro remake. Nemusíte se ale bát, že bychom hned teď dostali novou verzi, na tu si ještě asi chvilku počkáme. Místo toho vzniká seriál Metastasis, což bude předělávka Perníkového táty určená pro středoamerické a jihoamerické publikum. Titulky už jsou asi fakt přežitek.

Metro týdne
A další efektní sestřih tu máme. Na netu se dají najít nejlepší momenty s vesmírnými loděmi, monstry i nejlepší hlášky, ale už jste viděli nejzábavnější a nejslavnější scény s metrem? Je to ne překvapivě mnohem zábavnější, než když čekáte na poslední vlak okolo dvanácté v obležení ožralých teenagerů a pomočených bezdomovců.

Znělka týdne
Nedávno jsme tu měli znělku ke Hře o trůny v optimistickém stylu Přátel. Ta muzika je pořád evidentně chytlavá, protože teď ji někdo, kdo má talent a hodně volného času, použil znovu a namísto drsné fantasy sáhnul k drsné sci-fi. Battlestar Galactica je taky slušně depresivní a temná podívaná, takže to opět působí napůl nepatřičně a napůl extrémně zábavně.

Reklama týdne
Reklamy z Asie jsou obvykle divné a ty, ve kterých se objevují celebrity, ještě divnější. A jelikož Nicolas Cage je magor, který by dokázal přehrávat, i kdyby spal, máme vlastně kliku, že jeho reklama na auta je vůbec koukatelná. Nic šíleného vás tu nečeká, jen Cage, silnice, pár aut a akční scéna, která by mohla být ještě lepší, kdyby se střihač trošku krotil.

Making of týdne
Federico D’Alessandro šéfuje u Marvelů oddělení, který s pomocí concept artů víceméně vymýšlí všechno, co vidíte. Tomuhle chlapovi tedy poděkujte za akční scény. Teď se rozhodl světu ukázat, jak vypadala první fáze příprav na scénu, kdy Mandarinovy vrtulníky zlikvidují vilu Tonyho Starka. Už tady je to dost dobré.

Duel týdne
Minule jsme se ptali na to, kdo by se vám líbil jako režisér u možného třetího Star Treku. A padala zajímavá jména od George Lucase přes Justina Lina a Josepha Kosinskiho až po Jonathana Frakese, Duncana Jonese a Roba Zombieho.

Dnes si hodně zateoretizujeme. Představme si situaci, že po letech slibů natočí Michael Bay a Will Smith další Mizery. Martin Lawrence se za posledních pár let stal jedním z nejotravnějších herců vůbec, takže se ptáme, jestli by se vám ve třetích Mizerech Lawrence líbil, nebo byste ho nahradili někým jiným. Svoje LÍBIL a NELÍBIL uveďte do předmětu a v textu napište důvody, případně jméno náhradníka.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace