Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ projekce kraťasů mladých režisérů už dnes


ikona
Shushika
Akční film, sci-fi a povedené drama? Mladí čeští filmaři mají velký žánrový rozsah. Přijďte se dnes zadarmo podívat na jejich pecky, které bojovaly i o Oscary 

V silvestrovském článku, ve kterém jsme ohlásili možnost finančně podpořit chod Moviezone, došlo v závěru i na to, jaké bonusy můžete za svůj těžce uspořený peníz očekávat. Realisticky jsme nenabízeli zajištění vedlejší role v Nolanově následujícím filmu ani večeři při svíčkách s královnou vašich vlhkých hollywoodských snů. Tak daleko naše chapadla (zatím) nesahají. Stejně nakonec nejvíc oceníte pořádnou porci filmové zábavy.

A ta vás čeká doslova za rohem. Pražské i přespolní zveme na čtvrtek 17. ledna od 19:00 do sálu pod Barevnou kavárnou na Londýnské 30, kde jsme připravili projekci kraťasů tří mladých nadějí domácího filmu. Promítneme si sci-fi Martina Dudy Jsem větší a lepší, nominované na studentského Oscara, bravurně zvládnutou kung-fu nakládačku Den draka od Michala Reicha a malé drama s velkým mezinárodním přesahem People Involved v režii Jana Těšitele. Aby toho nebylo málo, na diskuze se dostaví i sami tvůrci, a samozřejmě my z redakce.

Milovat český film je někdy zatraceně těžké, ale důvody tu rozhodně pořád jsou. Trojka promítaných filmů minimálně naznačuje, že tu nechybí nápady, řemeslná zručnost ani snaha překračovat nepsané hranice toho, co se s domácím filmem jaksi automaticky pojí... ale dnes už to bohužel netáhne tak jako kdysi. Jaké jsou perspektivy mladých českých tvůrců? Proč je naše kinematografie tam, kde je a jak by to šlo změnit? Odpoví vám ti, pro které je český film otázkou volby.

Každopádně, přijďte si užít fajn večer a posílit MZ komunitu!

Pozor, kapacita míst je omezena.

Stopáž jednotlivých snímků: cca 15-30min

Vstup: zdarma

Kapacita sálu: cca 60 míst

Rezervace míst: maromark@centrum.cz

Kdy a kde: Ve čtvrtek 17. ledna od 19:00 v projekčním sále pod Barevnou kavárnou na Londýnské 30. Pro ty s horším orientačním smyslem tu máme i mapku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace