Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #173 o Vetřelcích a Terminátorech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak zabít Johna Connora? Jsou drsnější Vetřelci, nebo mariňáci? A je víc cool J. J. Abrams nebo Iron Man?  

Poslední letošní výplach

Hra týdne
Prometheus se sice odehrával ve vetřelčím světě, slavné monstrum ale nedorazilo a navíc to nebyl nijak zvlášť dobrý film, takže fandové potvor s vysouvací čelistí, klaustrofobické atmosféry a znervózňujícího pípání radaru se musí poohlédnout jinde. Naštěstí je tu dlouho očekávaná hra Aliens: Colonial Marines, která se má odehrávat po Cameronových Vetřelcích a mohla by fandům akčních hororů dát přesně to, co Ridley Scott nedal. V prodeji buce cca od půlky února.

Horor týdne
Horor z produkce Guillerma del Tora Mama se do našich kin dostane 14. března příštího roku. Upoutávka se hodně povedla a pokud to režisér Andres Muschietti nepokazí, mohli bychom dostat slušnou porci atmosférické hrůzy. A pokazit by to neměl, protože je zodpovědný i za tří minutový kraťas, podle kterého celovečerák natáčí. Producent del Toro se teď rozhodl podělit se o něj s diváky.

Hrdina týdne
John Connor je jedním z největších filmových hrdinů vůbec a terminátoři se ho pokoušeli zlikvidovat ve čtyřech filmech, několika hrách, knihách, comicsech i v seriálu. Ani Arnold na něj nestačil a přitom je recept za zabití jediné naděje lidstva poměrně snadný. Buď mu můžete dát kokain, nebo vzít porno. Edward Furlong, který si Connora zahrál ve Dní zúčtování, se teď nesmí přiblížit ke svému šestiletému synovi, protože mu podle všeho dával místo tatranek koks. No a Nicka Stahla zatkli, když si v Los Angeles v obchodě se zábavou pro dospělé leštil lachtana. Teď už zbývá jen zbavit se Christiana Balea a budoucnost je odkecaná.

Režisér týdne
Jméno Johna McTiernana nebude těm později narozeným nejspíš moc říkat, protože svůj poslední film natočil v roce 2003, ale člověk, který je zodpovědný za Smrtonosnou past, Predátora, Posledního akčního hrdinu nebo Hon na ponorku si pozornost jednoduše zaslouží. Někdo si teď dal tu práci, že sestříhal části různých komentářů a rozhovorů, aby mu z toho vylezlo video, v němž McTiernan mluví o svém režijním stylu. Takže se koukněte, jak to dělá klasik.

Akce týdne
Závěr comicsovky The Avengers byl bez debat velkolepý a gigantická bitva uprostřed Manhattanu je jednou z nejlepších akčních scén roku 2012. Gigantičtí draci, létající mimozemská armáda, naštvaný Hulk, vybuchující auta i kusy mrakodrapů, prostě zábava. Ale natočit něco podobného není žádná sranda. Tady se můžete podívat, jak se s tím porvali Joss Whedon a jeho tým.

Projekt týdne
Víme dobře, že na Eddieho Murphyho si musíme dávat pozor. V posledních letech se z něj totiž stalo synonymum pro propadák a hlavně pro film, u kterého člověk začne uvažovat o tom, jak moc dobrý nebo špatný nápad je sebevražda. Teď spojil síly s režisérem Alexem Zammem, jenž natočil filmy jako Ředitel společnosti (IMDB rating 2.1), Inspektor Gadget 2 (3.2), Čivava z Beverly Hills 2(3.9) nebo Tooth Fairy 2 (3.9 a v hlavní roli Larry The Cable Guy). Spolu by měli vytvořit hraný film s kresleným hrdinou z grotesek Warner Bros Hong Kong Phooey o kung-fu psovi. A vypadá to dost šíleně.

Iron Man týdne
Už pár let pracuje americká armáda na zařízení, které by si na sebe mohli vojáci obléct jako Ripleyová ve Vetřelcích a s jehož pomocí by mohli nosit těžké náklady. Exoskeleton teď ale začali využívat i lékaři a zdá se, že mají sakra velký úspěch. Robert Woo, který ochrnul při nehodě jeřábu, se díky němu může celkem snadno pohybovat a pokud půjde vše podle plánu, Iron Man Suit si budete moci pořídit domů v roce 2014. A proč Iron Man suit? Jednoduše proto, že ho tak pojmenovaly Wooovy děti, které když tatíka viděly, tak začaly řvát, že je to Iron Man.

Dobrý skutek týdne
V komedii Fanoušci se parta filmových maniáků vydala na ranč George Lucase, aby se jejich kámoš umírající na rakovinu mohl podívat na Epizodu 1. Byl to celkem fajn film a J. J. Abrams ho má asi docela rád. Jeden z fandů posádky Enterprise je na tom podobně jako hrdina Fanoušků a premiéry Star Trek: Do temnoty se pravděpodobně nedožije. K Abramsovi se jeho žádost dostala a kontaktoval jeho manželku s tím, že mu zařídí soukromé promítání buď hotového filmu, nebo devítiminutového sestřihu, pokud film ještě nebude dostříhaný. Celkem hezké gesto.

Béčko týdne
Béčkový žraločí horor Tsunami jsme recenzovali nedávno a nešlo ani zdaleka o ten typ filmu, kterým bychom se chtěli zabývat dál. Přitroublá zápletka o tsunami, díky které se mezi zatopené regály supermarketu dostanou žraloci, ale není zas takový úlet, jak by si člověk myslel. V obřím akváriu se žraloky, jímž chtěli v jednom čínském supermarketu machrovat na návštěvníky, totiž prdlo sklo. Hned je to nakupování zajímavější!

Duel týdne
Minule jste měli říct, na který akční film o záchraně amerického prezidenta se víc těšíte a vyhrál to u vás těsně Channing Tatum a jeho White House Down.

Dnes se podíváme na jednu hvězdu, která možná zhasla dřív, než vůbec začala zářit. Rok 2012 měl být rokem Taylora Kitche, ale John Carter i Bitevní loď zklamali a ani gangsterka Olivera Stona Divoši nebyla zrovna úspěšná. Myslíte si, že si Kitch zaslouží, aby mu dal Hollywood ještě šanci? Klasické ANO a NE pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

V roce 2013 zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace