Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bond nemá konkurenci: Podrobil si i Ameriku!


ikona
Cival
007James Bondtržby
Jaké je nové bondovské maximum? A kolik na úvod pobral Spielbergův Lincoln? 

Agent 007 je v ráži jako nikdy předtím. Pouhé dva týdny promítání vynesly Skyfall víc jak 300 milionů dolarů, přičemž padla spousta letošních maxim a lokálních rekordů. V Británii je nová bondovka vůbec nejúspěšnějším filmem roku, jinde se násobně překonávají výdělky Casina Royale i Quantum of Solace. Takže asi nikdo nepochyboval o tom, že si Bond se stejnou suverenitou podmaní i americká kina.

Ano, muselo to přijít a přišlo to. Devadesátimilionový otvírák je pro britský vývozní artikl fantastickým výsledkem, který vytahuje sérii na úplně novou úroveň. Byl-li čtyřicetimilionový rozjezd Casina Royale brán jako úspěšný restart a 67 milionů pro Quantum of Solace jako projev velkého nadšení ze směru, jakým se značka vydala, pak je tenhle mohutný odpich potvrzením, že Bond se zvládl výjimečným způsobem adaptovat na dobu, v níž vládnou comicsoví hrdinové, roboti a upíři.

Devadesátimilionový start za mořem je pro sérii dalším velkým nakopnutím. Ve zbytku světa se Bondovi vede stále skvěle, má odtud už 430 milionů dolarů, takže díky americkému otvíráku je už teď na kontě půlmiliarda, přesně 518 milionů. Po dvou týdnech v kinech! Obě předchozí bondovky přitom utržily skoro stejnou sumu za celou dobu promítání, zisky se jim zastavily pod hranicí 600 milionů dolarů. Skyfall ale útočí až na nějakých 900 mega celosvětově, což je jednoznačně parádní výsledek. Přitom to zvládne bez 3D, i po rozpačitě přijatém Quantum of Solace a bez nějak extrémní kampaně, která by předjímala, že úspěch bude o polovinu větší než obvykle.

PRVNÍ VÍKENDY BONDOVEK V AMERICE

Po Bondovi s tváří a tělem Daniela Craiga je jednoduše velká poptávka. A s ohledem na kvality Skyfall se na tom něco jen tak nezmění. Hlavouni od Sony a MGM budou teď asi ještě víc tlačit na dědice slavné značky, aby se tentokrát nic nezadrhlo a nová Bondova dobrodružství opravdu přišla už v letech 2014 a 2016. Panuje hlad a krky je třeba nasytit.

Premiéru si neodbyla žádná další velká novinka, jen Spielbergův Lincoln se představil veřejnosti v prvních jedenácti kinech a vyválčil z nich skoro jeden milion dolarů za víkend! Jo, takhle nějak se buduje onen pověstný „oscarový buzz“. V zámoří si všichni shodují, že právě Lincoln si v únoru aspoň pár zlatých plešounů najisto odnese, i když jde o nejupovídanější film roku. Ale uvidíme.

Do první kasovní desítky každopádně zatím nenakoukl, takže tu máme už jen staré známé. Nejvýš Raubíře Ralfa, který je podle domácích i zahraničních reakcí tak moc super, že se nelze divit jeho pozvolnému poklesu tržeb. 33 milionů o druhém víkendu a stovka je po deseti dnech už na dosah? Tady se Disney zase jednou strefil.

Slušivých patnáct milionů si připsalo i drama Let. Návrat Roberta Zemeckise k hranému filmu je zároveň i dalším hitem Denzela Washingtona. Film stál jen 31 milionů a už teď má na kontě 47 mega, takže se zjevně zaplatí jen z amerických tržeb. Ani jeden ze zmíněných pánů nebude mít nouzi o práci…

Velkými podzimními trvalkami jsou i nadále Affleckovo Argo (celkově už 85 milionů) a druhý díl 96 hodin. Neesonův akční megahit hlásí už 342 milionů celosvětově, tedy zhruba osminásobné tržby oproti rozpočtu!

Za šestou komedií Here Comes the Boom už bohužel jen tiše chcípá propadák Atlas mraků, do desítky se pak ještě vešla vedle hitovek Ladíme a Hotel Transylvánie mlátička The Man with the Iron Fists.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se velkolepě (muhehe) uzavře Twilight sága druhým dílem Rozbřesku. A do patnácti stovek kin se vecpe právě Spielbergův Lincoln. Bude plno.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace