Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avatar nepůjde ve stopách Matrixu


ikona
KarelR
avatar 2avatar 3avatar 4battle angel alitajames cameron
A jak bude vypadat případný čtvrtý díl? 

Pokračování Avatara jsou pořád ještě daleko. Na trh ale brzy dorazí blu-ray Titanicu, takže se novináři opět vrhli na Jamese Camerona a snažili se zjistit, jaký je současný stav pandorských sequelů.

Cameron pochopitelně moc nových informací nevytasil. Premiéru dvojky prý stále plánuje na rok 2015 a v současnoti píše scénář pro ni a pro následný třetí díl. Oba filmy se budou točit najednou. A ačkoliv na sebe mají navazovat, nečekejte žádný obří cliffhanger: "Je to docela výzva, psát dva scénáře, které se budou točit zároveň. Píšu ale dva separátní příběhy, které akorát navazují na první film. Nechci mít na krku problémy Matrixu 2, který prostě skončil a člověk si řekl: 'Co to sakra... ?' Musí tam být pořádný konec. Divák musí dostat pocit, že se něco uzavřelo, ale přitom vědět, že se může pokračovat dál. A to je hodně tenká hranice."

 

Moudrá to slova. O něco méně sympaticky každopádně působí Cameronův nápad pro případný čtvrtý film, který by byl... Ano, uhodli jste to - prequelem. "Mám nápad na čtyřku. Ještě jsem si ho ani nezapsal, ale v podstatě bychom se podívali na první expedice na Pandoru. Zjistili bychom, co se pokazilo mezi lidmi a Na'vi, a jaké to tehdy bylo, ten svět prozkoumávat nebo v něm žít." Cameron přitom slibuje, že se nepokusí imitovat Star Wars. V nadsázce ale dodává, že by naopak ocenil podobnou výpomoc, jakou měl Pán prstenů: "Víte, Peter Jackson to měl snadné, protože už existovaly knihy. Kéž bych měl stroj času a mohl si zaletět do budoucnosti, podívat se na další díly Avatara. Jenže nemám!"

Než na nás ale zaútočí případný čtvrtý Avatar, měla by konečně přijít řada na Battle Angel. Ano, sliby o zhmotnění akční mangy s komplikovanou robotí slečnou už jsme slyšeli milionkrát. Cameronův věrný produkční partner Jon Landau ale nyní tvrdí, že by z filmu mohl být jakýsi oddech po dokončení avataří trilogie. A že se plánu na jeho realizaci určitě jen tak nevzdá: "Jsem si jistý, že Battle Angel vznikne. Je to jeden z mých nejoblíbenějších příběhů, který krásně popisuje dospívání mladých dívek. Hlavní otázkou filmu je: 'Co to znamená, být člověkem? Jste člověkem, pokud máte srdce, mozek nebo duši?' Těším se, až lidé ten film uvidí."

 

Dřív než v roce 2017 (a to je hodně optimistický odhad) se ale Cameron do sličné a nebezpečné robotky nepustí. Zatím bude rád, když v lednu 2013 začne s plánovanou preprodukcí Avatara 2 a 3. A když filmy nenaberou podobné zpoždění jako jednička.

Snad se tedy za pár let dočkáme dalších modrých dobrodružství, a třeba i definitivního potvrzení Battle Angel. V každém případě to bude nepříjemně dlouhé čekání, protože velkých bijáků od Camerona jednoduše není nikdy dost.

---

Vytáhni v hospodě: Co Cameron říká na Avengers? Povedení, velice zábavní... ale vrátka dvoumiliardového klubu zůstávají zavřená!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace