Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Harry Potter ve vesmíru


ikona
KarelR
warner bros.
Warneři chystají další filmovou sérii. 

Hollywood šílí po filmových sériích s mladými protagonisty. Hunger Games totiž letos znovu dokázaly, že když vezmete populární čtivo pro mladistvé a adekvátně ho převedete na filmové plátno, stamiliony dolarů se jen pohrnou. Pokusů o podobný úspěch se na nás chystá hned několik (Incarceron, The Seventh Son, The Adventures of Oscar Pill, Enderova hra...). Warneři ale mají pocit, že toho je pořád málo, a tak navrch hromady přihodili ještě The Planet Thieves.

Nová kniha Dana Krokose (False Memory) vypráví o třináctiletém kadetovi Masonu Starkovi, který se společně s bandou kadetů musí postavit zákeřným mimozemšťanům. Ti totiž ukradli vzácnou technologii s potenciálem zničit Zemi, a vyvraždili přitom celou posádku vesmírné lodi SS Egypt, která ji převážela. Proč je (další!) Stark jedinou nadějí lidstva? To se čtenáři dozví až v roce 2013. A filmoví diváci možná o pár let později.

 

Nad "Zloději planet" drží ochrannou ruku David Heyman, producent kouzelnické ságy, která vydělala Warnerům majlant. Není proto překvapením, že studiu projekt udal jako Harryho Pottera ve vesmíru. Podle slov autora ("Původním nápadem knihy bylo zjistit, jak by vypadal můstek lodi ovládaný jen kadety.") to ale vypadá spíš na Bitevní loď ve vesmíru. Což už tak skvěle nezní. A vzhledem k tomu, že navíc dostaneme obsazení školou povinné, se rovnou těšíme o trochu méně. Dotáhnou to The Planet Thieves k realizaci? Nebo si někdo uvědomí, že nám jedna Enderova hra stačí? Do roka a do dne určitě budeme chytřejší.

---

Vytáhni v hospodě: Heyman koupil práva na první čtyři potterovské knihy v roce 1999 a zaplatil za ně 2 miliony dolarů. První čtyři filmy pak dohromady vydělaly přes 3,5 miliardy. Tomu se říká byznys!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace