Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Čím Marvel ovládl Comic-Con?


ikona
KarelR
ant-mancaptain america: the winter soldiercomic-conguardians of the galaxyiron man 3marveltémathor: the dark world
Nové informace o Guardians of the Galaxy, Iron Manovi 3, Thorovi 2, Kapitánu Amerikovi 2 a Ant-Manovi. 

Comic-Con v San Diegu. Nejdůležitější comicsová slezina už dávno nepatří jen kresleným sešitům, ale vládnou jí hlavně blockbustery a velkolepé comicsové adaptace. Ani letos to zatím není jinak, protože lidem vytřela zrak megalomanská stopáž z del Torova Pacific Rim a poprvé se představil nový Superman ("nečekaně" ve stylu Batman začíná). Šílelo se ale pochopitelně i u Marvelu, který uspořádal panel Iron Mana 3 a využil ho k tomu, aby na nás vysypal kupu novinek.

Začněme tím nejjednodušším. Pokračování Thora se bude jmenovat Thor: The Dark World a Kap příště vyrazí do kin ve filmu Captain America: The Winter Soldier. To první nic moc nenaznačuje a připojujeme proto alespoň smutnou zprávu, že na Asgard nakonec nezaútočí Mads Mikkelsen (točí s Davidem Sladem televizního Hannibala). Druhý podtitul ale naopak říká úplně všechno. Očividně se totiž dočkáme (volné) adaptace jednoho z nejlepších Kapových comicsů z pera Eda Brubakera, v němž se vrací na scénu Steveův nejlepší kamarád Bucky Barnes. Ten přežil prakticky smrtící pád do hlubin, načež ho našli Rusové a vymyli mu mozek, aby ho mohli desítky let používat jako nájemného zabijáka s krycím jménem Zimní voják. Mimo comebacku Sebastiana Stana by tedy měl nový podtitul znamenat velkou účast Jacksonova Furyho, pravděpodobně se objeví Sharon Carter (zahraje si Hayley Atwell svoji neteř?) a vyloučený nemusí být ani návrat Weavingova Red Skulla. To jsou ale jen spekulace, na které ještě bude dost času.

V Marvelu to ostatně dobře vědí, proto se Thor ani Kapitán moc neřešili a přistoupilo se k nejzásadnějšímu odhalení. 1. srpna 2014 se do kin opravdu podívají Guardians of the Galaxy (aka Strážci galaxie), hodně netradiční supertým, jehož cesta se občas zkříží i se samotnými Avengers. Ve svojí sólovce to nejspíš ještě nestihnou. Jelikož ale v comicsech sem tam potkají Thanose, který se představil na konci letošního megahitu, dá se předpokládat, že by přeci jen měli nějak zapadat do marveláckého filmového universa.

Oficiální oznámení Strážců doprovázela fotka povědomého mývala s bouchačkou. Záhy ale celý sál překvapil koncept art (máte ho pod odstavcem), na kterém byli představeni i zbylí členové filmového týmu. Na plátno by jich tedy mělo dorazit pět: Star-Lord, Drax the Destroyer, Gamora, Groot a Rocket Raccoon. Je to hodně velký risk. Marvelácký šéf Kevin Feige ale slibuje epickou space operu, takže doufejme, že se vyvaruje všech chyb, které potkaly Green Lanterna.

Strážci se zdánlivě mělo končit. Nakonec na pódium ale přeci jen vyběhl "překvapivý" host Edgar Wright a potvrdil, že opravdu natočí adaptaci Ant-Mana. Neuvedl bohužel přesné datum premiéry. Rychle to ale vyžehlil promítnutím zhruba minutového test reelu, který šest let chystanému projektu vyhrál zelenou.

V trikově nedoladěném dobývání výtahu (dráty, green screeny) se mravenčí hrdina postavil dvěma "agentům z Matrixu", které zpacifikoval pomocí svojí schopnosti v mžiku se zmenšit nebo zvětšit (v jednu chvíli dokonce běží po pistoli). A z reakcí můžeme soudit, že to vůbec nevypadalo špatně. Červeno-černý oblek s trademarkovou helmou prošel a scéna prý měla daleko blíž k Hot Fuzz, než k předchozím marvelovkám. A to především díky šikovné kameře a důrazu na humor, který by měl ve filmu hrát zásadní roli. Jak řekl sám Wright: "Bude tam plno akce. Ant-Man vám nakope pozadí centimetr po centimetru."

Co přišlo po představovačce Ant-Mana? To vám nejlépe vysvětlí následující video:

Ano, Downeymu opět nechyběl parádní nástup. A společně s Kevinem Feigem, Donem Cheadlem, Jonem Favreau a Shanem Blackem se vrhnul do samotného panelu, který si jako tradičně můžete prohlédnout na Youtube (stačí srolovat na konec článku). Bohužel v něm ale chybí promítnutá stopáž z filmu (uniknutá videa se už roky okamžitě sestřelují z netu), a tak se budete muset spokojit s překladem popisu od Hollywood.com. Varování předem: Zní to božsky.

V první scéně se Stark (Downey Jr.) připravuje na nový experiment. Je období Vánoc a v pozadí hraje hip-hopová koleda. Stark stojí u galerie se všemi svými brněními a přikáže Jarvisovi, aby zahájil test. Pak zaujme kung fu pozici... a nic se nestane. Tak si zaklepe na předloktí, jako by se v něm snažil něco rozfungovat, a zkusí to ještě jednou. Z rohu místnosti najednou přiletí ironmanovská rukavice a nasadí se na jeho ruku. Tohle je počátek Extremis, typu brnění z comicsu, které lze ovládat pouze myslí (jeho fotky z Comic-Conu tady). Stark poté Jarvisovi nakáže, ať to "spustí celé". Kusy brnění začnou létat vzduchem, ale děje se to moc rychle. Železné pláty demolují laboratoř a Stark před nimi musí občas uhýbat. Nakonec se mu ale poskládají na tělo všechny části brnění mimo masky. Ta je obrácená levituje a z výšky se mu dívá do obličeje. Tony proto udělá přemet, zažehne rukavice a ve vzduchu si jí nasadí. Tenhle borec se zkrátka vždycky musí předvádět.

Zbytek stopáže je víceméně klasický trailer, který začíná rozhovorem mezi Starkem a jeho bývalým bodyguardem Happym (Jon Favreau). Povídají si nejen o konci Avengers, ale jen do té doby, než Starka vyděsí exploze. V tu chvíli začne mrazivý voice-over Bena Kingsleyho, který podkreslují záběry destrukce: "Někteří lidé říkají, že jsem terorista. Já se ale považuji za učitele. Lekce číslo jedna: Hrdinové. Nic takového neexistuje. Až budete křičet a prosit o milost, umlčím vás." Mezi záběry města pod útokem se poprvé představují Rebecca Hall a Guy Pearce, který vypadá navýsost úlisně, když líbá Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) na tvář. Velkým finále je pak útok na Starkův dům v Malibu. Několik raket zasáhne skleněnou stěnu a výbuch odhodí Tonyho a Pepper, načež se celá budova začne řítit do oceánu. Tonymu se ale nějak podaří dostat k brnění a snaží se přežít pod vodou. Kdokoliv po něm jde, chce ho mrtvého.

Jak už se dá u Marvelu čekat, stopáž končí malým teaserem. Koho hraje Ben Kingsley? Nikoho menšího než známého superpadoucha Mandarina, vůdce teroristické organizace Deset prstenů (Ten Rings), která se objevila už v prvním Iron Manovi. Má šílený účes - vzadu vyholenou hlavu s jediným copánkem - a na sobě lehké roucho s hromadou třpytivých kamínků. Deset prstenů je konečně tady! Kingsley vypadá přímo ďábelsky a Starkův další tah očekává na trůnu, který jen potvrzuje, že je ultimátní Iron Manovou nemesis.

Kingsley zatím zní trochu cheesy, ale jinak extrémní natěšení. Upřímně trochu doufáme, že tahle upoutávka unikne podobně jako před dvěma lety stopáž z Thora. I kdyby ale Marvel po tomhle průšvihu zalátal všechny potřebné bezpečnostní díry, bude odteď Iron Mana 3 (i Ant-Mana) provázet dosti pozitivní aura. Snad podobně vykročí i další marvelácké projekty, především dost pochybní Strážci galaxie. Pětice podivných digitálních bytostí na meziplanetárním dobrodružství? Hraný film zatím moc větších výzev nezažil.

---

Vytáhni v hospodě: Nejzábavnější moment letošního Comic-Conu? Dost možná tahle událost z charitativní akce, na které Zachary Levi (seriálový Chuck a Fandral v sequelu Thora) předával polibek za sto dolarů. Kdo by si nedal říct?

Celý panel Iron Mana 3 (bez promítaných stopáží):

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace