Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Titáni dostanou epickou konkurenci


ikona
KarelR
josh trankshadow of the colossus
Režisér Kroniky chce adaptovat herní pecku z PS2. 

Kdo je největším režisérským objevem letošního roku? Prozatím si tenhle titul jasně nárokuje Josh Trank, jehož dvanáctimilionová Kronika už stihla vydělat desetinásobek svého rozpočtu. A co je na tom nejlepší? Že to je zároveň vynikající skoro-comicsový flák, jehož autor by měl po právu dostat šanci u něčeho většího.

V Hollywoodu to dobře vědí, a tak Trank momentálně krouží kolem rebootu Fantastické čtyřky a sólovky Spideyho kámoše Venoma. Navrch by rád natočil válečnou comicsárnu The Red Star, v níž Sovětský svaz vládne světu pomocí hi-tech zbraní a magie, a zdaleka mrtvý není ani sequel Kroniky. Jenže Trankovi to očividně nestačí. A tak si mezi plánované projekty přihodil ještě Shadow of the Colossus.

Fandům PlayStationu by v tuhle chvíli měly vyskakovat úsměvy na tvářích. Správně totiž hádají, že chce Trank zadaptovat PS2kovou klasiku, v níž musí ústřední hrdina zlikvidovat 16 obřích monster, aby oživil dívku jménem Mono. Ano, trochu to zní jako další bratránek God of War. Shadow of the Colossus je ale atmosférou a pojetím dost jinde, a v Trankových rukou má film velkou šanci stát se něčím víc, než jen další tupou rubačkou. Uvidíme ho ale v dohledné době? Nebo dá Trank přednost jinému projektu? Hned jak z toho bude internet moudřejší, dáme vám vědět.

---

Vytáhni v hospodě: Trankovi je 27 let, což z něj dělá jednoho z nejmladších režisérů, kteří kdy dostali svůj film na vrchol víkendového žebříčku tržeb. Spielberg bodoval s Čelistmi v osmadvaceti a Cameronovi bylo rovných 30, když dal světu Terminátora. Říkal tu někdo "tlak"?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace