Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #125 o Star Wars a bydlení


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaké drogy bere Nicolas Cage? Kde bydlí fandové Star Treku? A o čem jsou doopravdy oscarové filmy?  

Solidně promrzlý výplach

Herní trailer týdne
Počítačové hry dnes vypadají jako filmy. Hollywoodské filmy. Jako nová Saxána vypadaly v roce 1992. Jejich tvůrcům už dávno došlo, že pořádně našlapaná upoutávka na hru se může tvářit jako film a když bude dostatečně intenzivní, efektní a vůbec boží, bude se hra lépe prodávat, i kdyby ve výsledku šlo o remake Tetris. Druhý Zaklínač naštěstí není ten případ. Nová edice by se měla objevit v polovině dubna a pokud o nákupu ještě neuvažujete, tohle krátké video by vás mohlo přesvědčit o tom, že to je chyba. A Hollywood o tom, že by nebylo od věci začít přemýšlet o nějaké té adaptaci.

Plakáty týdne
Filmy, které se budou prát o Oscary, už pár dní známe. Akademie opět někoho naštvala, někoho překvapila a na někoho zapomněla. Každopádně potvrdilo se, že na některá témata a tváře porotci slyší lépe než na jiné. A vždycky je spíš víc zaujme George Clooney v dramatu o otci, který se musí sbližovat se dvěma dcerami, než Ryan Gosling, který lidem drtí hlavy ve výtahu. Každopádně teď už můžeme akorát nadávat a tvářit se nespokojeně. A nebo si užít tuhle sérii plakátů, které o potenciálně oscarových filmech prozrazují možná víc, než by si tvůrci přáli.

Kariérní pád týdne
Kariéra Demi Moore v posledních letech stagnovala, tedy když to nazveme hezkými slovy. Když to nazveme těmi pravými slovy, tak můžeme říct, že Demi Moore byla totálně v hajzlu. Sem tam se sice objevila v nějakém filmu, ale v poslední době jsme ji znali hlavně jako tu paní, se kterou chodil Ashton Kutcher. Herecký návrat pro ni mohla znamenat důležitá role ve filmu o pornohvězdě Lindě Lovelace, kde si Moore měla zahrát její matku. Bohužel z toho sešlo. Proč? Jednoduše proto, že Demi Moore to přehnala s drogami a záchranáři měli co dělat, aby ji udrželi při životě. Momentálně je v péči profesionálů, kteří jí pomohou dát se dohromady a vyrovnat se s tlakem a se stresem. No... každý se s s tlakem a stresem asi vyrovnává jinak.

Byt týdne
Tony Alleyne se rozvádí. O tom bychom ve výplachu obyčejně nepsali, Alleyne však se svou manželkou bydlel ve Velké Británii v bytě, který byl postavený celý podle interiéru lodi USS Voyager ze Star Treku. Alleyne do toho všeho narval údajně asi sto padesát tisíc dolarů. A teď se všeho musí zbavit. Od roku 1994 totiž jeho žena platila hypotéku a on - jako správný fanda - rval všechny peníze do osobitého vybavení pokojů, je tedy logické, že paní Alleynové došly nervy, rozhodla se muže opustit a byt prodat. A jelikož je napsaní na ní, její hardcodre trekkie manžel má jednoduše smůlu. Na jednu stranu je to škoda, protože tenhle byt je sakra zajímavý i pro lidi, co Star Treku nefandí, na druhou je ale jasné, že Tony Alleyne nejspíš nebyl úplně normální člověk a že s ním manželka vydržela skoro dvacet let je celkem zázrak.

Hrdina týdne
Christian Bale už několikrát dokázal, že se v civilu nebojí dělat ne zrovna obvyklé věci. Před pár týdny jste si ve výplachu mohli přečíst o tom, jak ho naháněli příslušníci čínské policie kvůli tomu, že si jel pokecat s jedním disidentem, teď se zase přimotal ke rvačce. Ale ne k obyčejné. Na jedné ulici v Los Angeles si chtěli po tlamě dát dva bezdomovci. Nikdo vlastně moc neví, o co šlo, ale zdálo se, že hádka skončí rvačkou. Naštěstí však zasáhl Batman, seřval oba účastníky a donutil je, aby si to šli vyřídit někam, kde nejsou rodiny s dětmi, které by se musely koukat na to, jak si dva somráci jdou po krku. Celkem frajer.

Sestřih týdne
Už je to nějaká doba, co jsme se mohli podívat na výsledek projektu Star Wars Uncut. Amatéři z celého světa měli posílat své domácí předělávky čtvrté epizody hvězdných válek, z nichž pak Casey Pough sestříhal "plnohodnotný remake", kde se vždy po čtvrt minutě měnil tvůrce, styl a dost často i kvalita. Celý projekt byl po zásluze dokonce odměněn cenou Emmy. Pough se teď rozhodl vypustit do světa novou verzi amatérské Nové naděje. Opět je složena z patnáctivteřinových fragmentů od různých tvůrců, ovšem celé to na sebe mnohem lépe navazuje a vůbec se filmu dostalo trošku profesionálnější péče. Jednoduše řečeno - pokud chcete vidět sílu internetové komunity a filmových fandů narvanou do dvou hodin, tady ji máte.

Superman týdne
Superman je možná vedle ostatních filmových superhrdinů tak trochu divný, protože nosit trenky přes kalhoty rozhodně není cool, ale zase je to sakra Superman a pokud někdo může nosit trenky přes kalhoty, tak jedině on. Jeho poslední filmové dobrodružství v režii Bryana Singera se úplně nepovedlo, příští rok se nám ale předvede pod vedením Zacka Snydera v Man of Steel, takže minimálně vizuální stránka věci a akce by měly stát za to. A fandové už se těší, včetně těch nejmenších, kteří mají kliku, dostanou se během natáčení na plac a teď mohou ve škole na spolužáky brutálně machrovat. A z výrazu toho prcka je jasné, že svoje kámoše rozhodně šetřit nebude.

Reklama týdne
Zařízení Kinect, které můžete připojit ke svému XBoxu 360, vám dovoluje při hraní zapojit celé tělo. Většina her sice za moc nestojí, každopádně fandové hvězdných válek by mohli ocenit, že si mohou zašermovat se světelnými meči v Kinect Star Wars. A Chris Pratt, který se objevil třeba v dramatu Moneyball nebo ve Wanted, vám ukáže, že to může být i celkem zábava. A že Darth Vader nemá moc smysl pro humor.

Sequel týdne
Už dávno jsme si zvykli, že Nicolas Cage to má v hlavě malinko pomotané. Nedávno se vyjadřoval k tomu, že Ghost Rider: Spirit of Vengeance není pokračování Ghost Ridera, protože ten starší film byl Ghost Rider a tenhle je Ghost Rider: Spirit of Vengeance (nesnažte se to pochopit). Teď se nechal slyšet, že by rád natočil pokračování kultovního Rituálu, což je přesně ten film, u kterého světu došlo, že ten cool týpek ze Skály, co má doma Oscara, je pryč a zůstal tu jen podivně mluvící proplešatělý pán, který hraje v těch nejšílenějších magořinách. Každopádně Cage by si přál, aby se dvojka odehrávala v Japonsku, za kamerou by rád viděl tvůrce původního Kruhu Hidea Nakatu a chtěl by, aby hlavní hrdina byl duch. Když tuhle svou ideu prezentoval, údajně se usmíval. Jestli úsměv znamenal fór nebo hrozbu, bohužel posoudit nedokážeme. Jo a jen pro sichr si klikněte.

Duel týdne
Stčko od vás minule chtěl vědět, koho byste v roli Anakina Skywalkera rádi viděli místo Haydena Christensena. Nejčastěji padala jména Ryana Goslinga, Chrise Pina, Bena Fostera nebo Jamese Franca, dost z vás je však spokojeno s Christensenem, takže je to vlastně OK.

Dnes si dáme souboj dvou ženských akční sérií, které v současnosti v kinech vydělávají slušné peníze. Zajímalo by nás, jestli máte raději Underworld nebo Resident Evil. Do předmětu napište svůj typ a nezapomeňte uvést do textu důvody.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace