Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vystřižené scény: Harry Potter vs. Thor


ikona
KarelR
harry potterthor
Kdo na dno střižny odhazoval poklady, a kdo balast? 

"A kde byl tenhle záběr z traileru? A kde tamten?" slýchá člověk často po filmových projekcích. Že by se vypařily, nebo jste prostě jen nebyli dost pozorní? Kdepak, to jen režiséři zuřivě stříhali i po tom, co studio vybalilo epickou trailerovou kampaň. Děje se to samozřejmě každý rok, a fandové tedy musí kupovat DVDčka a Blu-raye, aby zjistili, co se na poslední chvíli vyhodilo, aby ten či onen film běžel svižněji. Výjimkou nebyl ani žádný letošní blockbuster, jen dva ale urvaly takovou pozornost internetového lidu, aby začaly po síti kolovat i jejich vystřižené scény. Uvidíme, jestli se časem neobjeví něco z X-Menů, Kapitána Ameriky nebo Zrození planety opic. Každý se teď každopádně může podívat na to, co se nevešlo do posledního Harryho Pottera a Thora.


Všechny vystřižené scény z druhé části Harryho Pottera a Relikvií smrti

V obou případech je docela pochopitelné, proč se ten či onen úsek nedostal do závěrečného sestřihu. Když si je ale takhle postavíte vedle sebe, je samotný materiál diametrálně odlišný. Harry Potter, jež jako zakončení kouzelnické ságy mnohé zklamal, totiž nabízí velké kulové. Vystřihovala se totiž jen krátká dialogová vata, jež by nijak neprohloubila příběh samotný a jen by zdržovala. Tu dostane o pár vět víc Lenka Láskorádová, tu si hrdinové pokecají s Billem a Fleur a tu vidíme zmijozelský zmatek ve sklepeních. Po právu likvidované desítky vteřin by navíc kazily překvápka (Harry mezi studenty, podminování mostu), takže je jen dobře, že zmizely.

Potterovské fandy tak na DVDčku bohužel nemá co potěšit (možná jen momentka s Tonksovou), což dost viditelně kontrastuje s nášupem, který si užijí uctívači boha hromu. Thor totiž na domácí trh dorazil hned s pětadvaceti minutami (!) vystříhaného materiálu, který je z velké většiny skvostný. V jedenácti scénách se často ocitáme v Asgardu, kde se nabalují vrstvy na Thorovy vztahy s Lokim i jeho s matkou. Až tady člověk docení, jak ambiciózní byly Branaghovy plány, ale zároveň chápe, že spousta dialogů muselo pryč. I přes svoje kvality by brzdily především rozjezd filmu, který skvěle funguje i v "osekané" formě.


Všechny vystřižené scény z Thora

Vystřižené scény ale nabízí spoustu materiálu i v dalších ohledech. Je tu mnohem propracovanější přátelství Thora s profesorem Selvigem, spousta výkřiků "Another!" (škoda, že se původní running joke tak smrsknul) a hlavně kupa scén s Lady Sif a třemi válečníky. Ti zvládají bavit i na výrazně větším prostoru, buďme proto rádi, že si je můžeme užít alespoň takhle.

Zatímco nás tedy v budoucnu nejspíš nečeká vylepšený osmý Potter, můžeme v koutku duše doufat, že se někomu v Marvelu rozsvítí a nechá Branagha udělat rozšířenou verzi Thora. Tahle comicsová fantasy sice v kinoverzi šlape víceméně tak, jak by měla. Při pohledu na veškerý vyhozený materiál ale člověka vyloženě zamrzí, že si toho tolik neužil v nějakém pěkném zařazení do finálního produktu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace