Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Temná věž bude


ikona
st39.6
Ron Howard se nevzdal a vypadá to, že Kingova Temná věž přece jen na plátna dorazí. AKTUALIZOVÁNO! 

Opakování je prý matkou moudrosti, takže si ještě jednou rychle zopakujeme zprávy z posledních měsíců kolem filmové a televizní adaptace dalšího z románů Stephena Kinga The Dark Tower, tedy Temná věž: Režie se měl ujmout Ron Howard, produkce Brian Grazer a scénáře Akiva Goldsman. Jednat se mělo rovnou o třídílný film, který by doplňovaly dvě řady seriálu. Toho se bohužel Universal lekl, ostatně jednalo by se o ohromnou investici, jejíž návratnost by nebyla stoprocentní, nemluvě o tom, že by se ony seriály mohly na mezinárodních trzích prodávat podstatně hůř. Studio proto od projektu odstoupilo a vzhledem k tomu, že si Ron Howard našel něco jiného, to vypadalo, že se Temné věže nedožijeme. Omyl.

Brian Grazer teď při rozhovoru ke příležitosti premiéry Mistrovského plánu prozradil, že s Howardem na Temné věži i nadále pracují. Nejen to, dokonce byli schopní srazit rozpočet o čtyřicet až padesát milionů a podle všeho už jim tedy nic nebude bránit v tom, aby se do filmu pustili. Temná věž tedy vznikne a zdá se, že Howard s Grazerem a Goldsmanem zatím neuspustili ani od představy filmu na pokračování.

Přitom se jedná o ohromný risk a pravděpodobnost úspěchu je bohužel podstatně menší, než pravděpodobnost kasovního debaklu. Universalu se nelze divit, že se tak megalomanských plánů zalekl. Možná, že kdyby studio trochu přitlačilo a přinutilo tuhle tvůrčí trojici ke kompromisu v podobě jednoho jediného filmu, všichni by byli spokojenější. Zprávou dne každopádně zůstává, že Temná věž není úplně mrtvá. Otázkou samozřejmě je, jak dlouho jí ještě cesta na stříbrná plátna potrvá a kolikrát ještě uslyšíme, že šel celý projekt k ledu.

UPDATE: Producent Brian Grazer potvrdil, že dvousezónní seriál, který bude propojovat filmovou trilogii Temná věž, bude mít na starosti HBO.

 

---

Vytáhni v hospodě: Ron Howard je plodný nejen ve filmovém, ale i v normálním životě. Z jeho čtyř dcer znáte minimálně Bryce Dallas Howard, potomků má ale víc - Paige Carlyle a Jocelyn Carlyle Howard a Reed Cross Howard. Všichni mají společné to, že se jmenují podle místa, na kterém byli počatí. V případě posledního se jedná o křižovatku ... Howard se toho očividně nebojí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace