Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kam po Batmanovi? Bale si vybírá


ikona
st39.6
christian bale
Pět filmů s potenciálem zaujmout jednu z největších hvězd současného Hollywoodu 

Christian Bale už toho za svou kariéru stihnul hodně a během posledních deseti let nenatočil jediný špatný film, což je sakra dobré skóre. Může si tedy vybírat, kam dál, a ačkoliv ještě nějakou chvilku potrvá, než padne poslední klapka The Dark Knight Rises, mezi kterými filmy se rozhoduje, víme už teď.

Pro začátek je potřeba připomenout, že pět níže zmíněných favoritů nejsou tím jediným, co se Baleovi objevilo v hledáčku. Šušká se totiž o tom, že by si navíc mohl zahrát v dalšímu projektu Terrence Malicka, na druhou stranu se vzdal hlavní role ve Snyderově postsupermanském The Last Photograph, kde se měl objevit po boku Seana Penna.

Který z následujících snímků si nakonec vybere, zatím netuší ani samotný Bale. Není se čemu divit, rozhodování to bude náročné. Na stole mu totiž leží nabídka na hlavní mužskou roli v Clint Eastwood|Eastwoodově remaku hudební klasiky Zrodila se hvězda, kde by hrál po boku Beyonce Knowles. O tuhle roli má - stejně jako o většinu níže zmíněných - zájem také Leonardo DiCaprio.

O něco zajímavěji zní dobrodružné Gold. To měl původně produkovat Michael Mann, ten se ale nakonec do látky tak zažral, že bude Gold dost možná i jeho příštím režijním počinem. Mann je zárukou nejen skvělého filmu, ale také špičkového scénáře, ve kterém je kladen ohromný důraz na postavy, což by mohlo čerstvě oscarovému herci sednout. Gold by mělo být Baleovým favoritem i proto, že už pod Mannem hrál ve Veřejných nepřátelích, takže ví, co od něj čekat.

Co dál? Out Of The Furnace by se mělo odehrávat v osmdesátých letech a vyprávět o muži, který právě vylezl z vězení a chce změnit svůj život. Ano, v jistých ohledech to připomíná Fightera, což by mohl pro Balea být důvod, proč se roli vyhnout. On se docela nerad opakuje. Pravda, film měl režírovat Ridley Scott a hlavní roli měl ztvárnit DiCaprio, ale první zmíněný je s kola ven, protože se vrací ke sci-fi žánru, druhý zůstane jen u produkce. Filmu se nakonec pravděpodobně ujme Scott Cooper (Crazy Heart) a troufnu si říct, že se tak Out Of The Furnace pro Balea stalo jedním z méně atraktivních projektů.

Pak je tu Noah, postapokalyptický film Darrena Aronofskyho, o kterém se mluví docela dlouho a ke kterému už je Baleovo jméno nějakou chvíli přišpendlené. Noa bude spolufinancovat Paramount a Aronofsky se tak může těšit na rozpočet kolem stopadesáti milionů. To je docela solidní suma, se kterou by režisér Černé labutě a Fontány mohl dělat slušné divy. Otázkou je, jestli to Baleovi stačí ke spokojenosti.

No a pak je tu Oldboy Spikea Leeho, remake asijské klasiky, který měl původně režírovat Steven Spielberg s Willem Smithem v hlavní roli. Toho by mohl nahradit Josh Brolin, pokud se tu totiž objeví Bale, tak jako záporák. A všichni víme, že záporák původního Oldboye je neméně zajímavý než hlavní hrdina. Představa Balea jako pomstychtivého šílence je přinejmenším zajímavá.

Takže k obligátní otázce: V jaké roli byste viděli Balea nejradši?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace