Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Satira, mimozemšťani a cool sluneční brýle


ikona
Mr. Hlad
matt reeves
Další kultovní béčko se dočká nové verze 

Málokterý remake se povede tak, že se dá srovnávat s originálem. Režisér vydařeného sci-fi Monstrum Matt Reeves je ale podle všeho ona výjimka potvrzující pravidlo. Jeho verze nezvyklé upířiny Ať vejde ten pravý pojmenovaná Let Me In v kinech sice moc nevydělala, ale prý se docela povedla.

A Matt Reeves už krouží okolo dalšího remaku. Nedávno sice potvrdil, že na pokračování Monstra se pracuje a někdy v budoucnu bychom se ho měli dočkat, moc brzy to ale podle všeho nebude. Reeves se teď totiž chystá zadaptovat povídku Eigh O`Clock in the Morning. Jejím hrdinou je obyčejný chlapík, který jednoho dne zjistí, že ne všichni okolo něho jsou lidé a že mezi námi žijí mimozemšťané, kteří pomalu ale jistě začínají naši planetu ovládat. Připomíná vám to něco? Pokud máte slabost pro béčka z osmdesátých let, nejspíš si vybavíte akční horor Jsou mezi námi (známý také pod názvem Oni žijí!).

Jeho režisérem byl John Carpenter a Jsou mezi námi se sice nedá považovat za jeho nejlepší film, na druhou stranu wrestler a herecké dřevo Roddy Piper tady předvedl efektní hodně dlouhou a hodně fyzickou bitku s Keithem Davidem a hledal vetřelce s pomocí slunečních brýlí. Přílišná snaha o satiru a kritiku tehdejší společnosti ale filmu trochu podrážela nohy. Na druhou stranu téma je to rozhodně zajímavé a potenciál pro dobré a napínavé sci-fi tu bezpochyby je. Reeves navíc tvrdí, že se zaměří spíš na emocionální stránku příběhu než na společenskou kritiku a údajně od něho máme čekat něco ve stylu Invaze lupičů těl, což si rozhodně dáme líbit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace