Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cinema...co? Velká multiplexová škatulata!


ikona
imf
cinema cityimaxpalace cinemas
Situace na filmovém trhu se zásadně mění... 

Některé zprávy přijdou jako blesk z čistého nebe. Třeba jako ta, že Cinema City - společnost do jejíhož kina Pražák chodí hlavně, když jde dvakrát do roka na nějakou IMAX pecku (to se ovšem změní, protože Paramount i do českého IMAXu letos pošle třetí Transformery, Super 8, Mission: Impossible 4 a Tintina) - koupila za tučných 683 milionů společnost Palace Cinemas, která vlastní dvě zdaleka nejnavštěvovanější kina v republice: Nový Smíchov a Slovanský dům.

Jak se to stalo, když je provozní zisk české Cinema City v řádech max. stovek milionů? To už se asi nedozvíme, ale od původem izraelské firmy je to zřejmě především investice do budoucna. Zřejmě jim také došlo, že je lepší koupit zaběhnuté kino, místo aby zkoušeli rozjet jiné na zelené louce. Cinema City u nás totiž proslul zejména tím, že jako první provozovatel multiplexů musel celé kino pro nezájem zavřít (Novodvorská Plaza). Šlo o nejmladší multiplex v Praze, přičemž Cinema City provozuje i ten vůbec nejstarší (Galaxie na Hájích).

Musíme si uvědomit, že evropská síť Cinema City teď sestává z 90 kin v sedmi zemích světa. Těch osm, které do ní právě přibyly se nachází v Praze (4), Brně (2), Ústí nad Labem a Liberci. Podobně jako v případě odkoupení Village Cinemas Cinestarem zřejmě ještě pár dní poběží vše při starém a pak dojde k postupnému rebrandingu. Jestli jsme u Village plakali po nachos (pořád ještě ho mají), u Palace bychom se mohli obávat o vynikající slaný popcorn. A logo, které má Palace o dost hezčí. A když už jsme u log, tenhle nápis visel ve foyer kina Slovanský dům během v roce 2000, kdy se otvíralo. Změna je prostě život... jen doufejme, že bude k lepšímu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace