Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bodie a Doyle zaútočí na kina


ikona
KarelR
neil marshall
Kdo oživí dvojku legendárních televizních agentů? 

Všichni vědí, že největším drsňákem ve službách královny je James Bond. Tenhle borec z MI6 měl však na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let menší televizní konkurenci, která likvidovala ostrovní padouchy ve jménu CI5. Britští agenti Bodie a Doyle jsou ve své domovině legendami, musel na nich ale vyrůstat i každý čtenář MovieZone, a úspěch měli také jinde. Proto se nelze divit, že někdo při pohledu na trailery celovečerního A-Teamu přišel se známou ideou - Profesionálové se podívají na velké plátno.

Dostanou samozřejmě nové tváře a přesunou se do současnosti, což asi v každém vyvolá pocit, že se zase bude kvůli prachům šlapat na klasiku. A do velké míry je to určitě pravda, protože zreprodukovat feeling seriálu je dnes prakticky nemožné, Doyleův účes dávno vyšel z módy a všechny předchozí pokusy Profesionály kopírovat pohořely. Televizní náhrada Demsey a Makepeacová skončila po třiceti dílech, "pokračování" Profesionálové z CI5 se dočkalo jen třinácti, a plánovaný celovečerák z roku 2004, ve kterém si měl Lewis Collins (Bodie) zahrát Cowleyho, se nikdy neuskutečnil. Proč by to tedy mělo vyjít teď?

Možná proto, že už má film režiséra, který slibuje drzou akční zábavu, a není velký problém mu to věřit. Profesionály si totiž natočí Neil Marshall, jenž je milován i nenáviděn za natřískaný úlet jménem Soudný den, a právě dnes poslal do kin historického Centuriona. Marshall plánuje z filmu udělat politicky nekorektní špionážní akčňák, který se nehodlá držet zpátky úplně stejně, jako ve své době seriál, a nové duo chce pojmout jako britské verze Butche a Sundance nebo Riggse a Murtaugha. Určitě ne doslova, ale zkrátka má v hlavě klasický buddy-movie, který by sedl do specifického anglického prostředí, a zároveň zachoval to, co bylo na seriálu dobré. Bohužel to neznamená herce, u kterých můžeme maximálně doufat v nějaké to cameo (máte tipy na náhradníky?), jinak ale není zas takový prohřešek tomuhle plánu maličko fandit. Anebo myslíte, že to ani při správném výběru střihače nemůže dopadnout dobře?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace