Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Titány přeskočilo v tržbách Noční rande


ikona
Cival
tržby
Dva se perou, Jak vycvičit draka se směje... 

Dvě televizní stálice se daly dohromady, svlékly Marka Wahlberga do půl těla a propůjčily se bžundě, kterou režíruje rutinérský hitmaker Shawn Levy. Úspěch byl předplacen. A taky přišel. Noční rande Tiny Fey z 30 Rock a Steva Carella se o prvním víkendu v kinech protlačilo na nejvyšší pozici v americkém kasovním žebříčku.

Úvodních 27 milionů rozhodně není k zahození. Slušný standard, ze kterého se obstojná komedie může bez problémů vzepřít někam k osmdesáti devadesáti milionům dolarů. Tedy přesně do sfér, kde se s Nočním rande tak nějak počítalo. Nejde o zavedenou značku, nemá podporu extatických recenzí (jen „obyčejně“ dobrých, ovšem i to se cení) a nechlubí se na plakátech hvězdami nejvyšší svítivosti, takže uvažovat hned o sto milionech na tržbách by bylo sakra odvážné. Výhodou Nočního rande jsou ale náklady: 55 mega je v dnešní době vlastně hodně málo. A právě díky téhle střídmosti se Noční rande bez problémů zaplatí, čímž zase trochu pomůže v kariéře Stevu Carellovi i Tině Fey. Spokojenost.

Na stříbrnou pozici spadl kvůli vtipkujícímu párečku Souboj Titánů. Tak trochu se s tím počítalo. Reakce na něj nejsou dvakrát dobré, moc chvály neslízává ani narychlo splichtěná 3D verze, takže propad o 56% o druhém víkendu nelze chápat jako šok. Titáni jsou ještě výrazně větší rychlokvaška než Alenka, proto musí chvatně vyklízet pozice.

I za daných podmínek si řečtí hrdinové vymlátili dalších 26 milionů a svůj americký účet zaokrouhlili na velmi sympatických 110 milionů dolarů. Je to jednoduchá matematika. Oficiální náklady se udávají na 125 milionů, kteroužto sumu Titáni v Americe hravě přeskočí, a ještě by měli posbírat tak čtvrtmiliardu ve zbytku světa. Dostanou se do plusu. A dveře pro další antické/fantasy řežby zůstanou pootevřeny. Teď jen aby byli následníci kvalitnější.

O kvalitu se naopak nemusí přít animák Jak vycvičit draka. Zaznamenali ji kritici, užívají si ji diváci. Drakovi se díky tomu podařilo zapomenout na vlažný rozjezd a čísla definitivně přehrál na svoji stranu. Propad o 12% na 25 milionů dolarů o třetím víkendu v distribuci je fenomenálním výsledkem, který Draka najednou favorizuje na zdolání hranice 200 milionů dolarů jen z amerických kin.

Za jistých okolností se navíc může stát, že Jak vycvičit draka o příštím víkendu přeskočí nejen Titány a Noční rance, ale i obě nastupující novinky, a stane na první pozici. To je ale věštění z ničeho... mnohem pravděpodobnější je, že se vejde do žebříčku nejsilnějších filmů o čtvrtém víkendu v distribuci. Jeho výchozí situace přitom nevypadala příliš růžově -  jenže film se líbí, a tak na něj lidi vytrvale chodí, zvlášť ve 3D formátu, jehož možnosti tahle hravá fantasy využívá naplno. Předražený biják za 165 milionů dolarů se zkrátka odrazil k ziskům. Tím spíš, že 122 milionů už hlásí i účetní z mimoamerických trhů.

Na čtvrté příčce se drží sequel od Tylera Perryho Why Did I Get Married Too s 11 miliony. Nízké náklady, rezolutní start, pak rychlý pád do zapomnění - už je to ohraná rýmovačka, ze které Perry neustále dojí ohromné peníze. Do téhle novinky kupříkladu veleúspěšný producent, režisér, scenárista a herec s transexualními sklony Perry nainvestoval slabou dvacku. Jen na tržbách z kina přitom nastřádá šedesát mega.

Deset milionů, při střídmém poklesu o 36%, si připočetla disneyovská lovestory Last Song. Levný film utržil už 42 milionů a de facto se zaplatil. Miley Cyrus má díky tomu ve filmografii další úspěch a nám se rozplývají vyhlídky na to, že bychom se jí v dohledné době zbavili.

Ostatní filmy v pořadníků utržily mezi pěti a čtyřmi miliony: Za výdělečnou Alenkou najdete snaživé komedie Hot Tub Time Machine a Exmanželka za odměnu, plus nenápadný rodinný skoro-hit Diary of a Wimpy Kid.

Desítku uzavírá nový počin studia Vivendi Entertainment, které chtělo evidentně prorazit a stát se větším hráčem – proto se vydalo na cestu vykastrovaných dramat pro bohabojné Amíky, kteří chodí raději do kostela než na pivo. Naštěstí to nezabralo. Protentokrát. Drama Letters to God za tři miliony utržilo jen 1,2 melounu, takže kasovní zázrak se v tomhle případě nekonal. Naštěstí (viz trailer).

Kompletní žebříček najdete tady.

Za týden se do zámořských kin vecpe proklínaný černošský remake pár měsíců staré komedie Death at a Funeral. Přebít se jej pokusí nevypočitatelná britská comicsovka Kick-Ass, na kterou už tady máme euforickou recenzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace