Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man 4 nebude, začne se od nuly


ikona
KarelR
Raimiho pavoučí štace končí. Co nás čeká dál? 

Šokující zpráva? To si pište. Martýrium kolem Spider-Mana 4 nedalo filmovým webům spát poslední rok a půl. Nejdřív se spekulovalo o restartu, aby se Sam Raimi, Tobey Maguire a Kirsten Dunst po přemlouvání tučnými šeky milostivě vrátili. Posléze přišlo nekonečné přepisování scénáře a nakonec jsme strávili dlouhé týdny pronásledováním „zaručených zpráv“ o záporácích, nad jejichž volbou se mezi Raimim a Sony strhla velká bitva. Výsledek? Když už to začínalo vypadat, že se obě strany shodly na Vulturovi v podání Johna Malkovitche a Spideyho 4 uvidíme do konce roku 2011, všechno šlo k čertu.

Na posledním meetingu studia Sam Raimi oznámil, že by film nestihl natočit včas a nenachází v něm žádnou kreativní výzvu. Hodil tedy ručník do ringu a brzy po něm udělal to samé Tobey Maguire. To přinutilo šéfy studia k jedinému možnému řešení situace, kterým bylo ohlášení kompletního rebootu celé ságy. Spider-Man 1–3 tak zůstanou uzavřenou trilogií a pojede se odznova s novým režisérem i obsazením, které je teď třeba začít složitě hledat. V čerstvém tiskovém prohlášení se všichni samozřejmě plácají po zádech a připomínají ovlivnění comicsového žánru a monstrózní tržby, hlavním tématem je ale natěšení na zbrusu nového Spideyho. „Pracovat na filmech se Spider-Manem byla pro mě obrovská životní příležitost. I když jsme se všichni těšili na společnou práci na čtvrtém filmu, studio (Sony) a Marvel teď mají jedinečnou šanci vydat se novým směrem. A já vím, že odvedou skvělou práci.“ shrnuje svoje finální dojmy Raimi.

Co přesně tedy v tuhle chvíli víme? Soňáci tvrdí, že se Peter Parker vrátí na střední školu a v kinech ho uvidíme v létě 2012. Na stole je opět „restartující“ scénář Jamese Vanderbilta, ve kterém se řeší klasické dilema „študák superhrdinou“, a existuje prý jasná vize, kudy se budou cesty nového pavoučího muže ubírat. Více se podle všeho dozvíme v následujících týdnech. Co se týče Raimiho nečekané dovolené, tu by mohl vyplnit netrpělivě očekávaný World of Warcraft, anebo adaptace knihy The Given Day od Dennise Lehana, autora předloh k Eastwoodově Tajemné řece a Scorseseho Prokletému ostrovu. To však v tuhle chvíli není zas tak důležité, protože všechny určitě zajímají reakce na nečekanou rebootovou situaci. Nemáme totiž náhodou tak trochu kliku, že se po Spideym 3 nebudeme vracet do téže řeky?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (122)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace