Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Nového měsíce k zahradničení


ikona
KarelR
chris weitznový měsícstmívánítwilight
Kam se Chris Weitz vydá po megaúspěchu jeho posledního filmu? 

Dnes budeme řešit osud kdysi celkem uznávaného režiséra Chrise Weitze. Dal nám první Prcičky, brilantně předvedl Hughu Grantovi Jak na věc a potom se pokusil vkročit do světa fantasy se Zlatým kompasem. Studio New Line Cinema mu tenhle ambiciózní počin ale zmasakrovalo a Weitze se zmocnila temná strana síly, která mu našeptala, aby se ujal režie Nového měsíce.

Druhý díl Twilight ságy sice všem vyrazil dech svými obřími výdělky, ještě větší paseku však způsobil mezi milovníky kvalitních filmů, kteří jen zírali, co že to vejde do dějin jako romance, za kterou by velká skupina slečen bojovala do skonání světa. Lidé razítkující výplatní pásky ale vidí jen "obří výdělky", což znamená, že si teď může Weitz natočit, co se mu zlíbí. A netrvalo dlouho, čtyřicetiletý newyorčan má jasno. Dá si od fantasy projektů pauzu a zkusí si opět získat přízeň kritiků filmem The Gardener, který napsal společně s Ericem Easonem.

Zatím není moc jasné, co přesně Weitz kutí, příběh losangeleského přistěhovalce, který si vydělává zahradničením a snaží se přitom ochránit svého syna, ale zní jako další sociální drama o boji proti lidské netoleranci. Nechme se překvapit, jestli se v něm bude argumentovat velkými slovy, nebo třeba dobře mířenými kulkami, je každopádně dobře, že se Weitz snaží od upírů dostat co nejdál. Snad svůj talent takhle uplatní lépe a my můžeme dál přemítat nad tím, kdo se asi nechá ukecat k režii Rozbřesku (aka "Stmívání 4"). Takový Robert Pattinson si vysnil Guse Van Santa, mám ale pocit, že bude zapotřebí někoho, kdo má víc než dvě nominace na Oscara...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace