Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové novinky pod lupou I.


ikona
st39.6
seriál
Za mořem se rozjela seriálová sezóna. Ideální čas prosvištět si novinky a méně známé kousky... 

Začala seriálová sezóna, čas, kdy geekové usedají k televizorům a počítačovým monitorům a chladné podzimní dny zabíjí sledováním nekonečných příběhů svých oblíbených hrdinů. Krom osvědčených značek jako Hrdinové, Fringe, Supernatural, Big Bang Theory, How I Met You Mother, Californication, Tráva, Smallville, Dva a půl chlapa, Eureka, Gossip Girl, nové Beverly Hills a tuny dalších se ale v televizním vysílání objevily i novinky. Některé z nich by byla zatracená škoda propásnout, jiné za těch několik minut drahocenného života nestojí, pojďme se jim tedy zběžně kouknout na zoubek. Než by si na MovieZone vysloužily vlastní profil, bylo by příliš pozdě, tak si dáme alespoň několik rychlovek. A jelikož se letos seriálů objevilo hodně, rozdělíme  si okénko hezky na dvě části.

Archer

Tohle je zrovna jedna z věcí, kterou by si nikdo neměl nechat ujít. Nenechte se odradit faktem, že se jedná o animák, ono by to vzhledem k uhozeným dialogům jinak ani natočit nešlo. Archer je totiž příběh špióna, který se do tajné služby dostal jen díky tomu, že jí velí jeho matka. Ačkoliv zastává jednu z nejprestižnějších pozic, je to vlastně úplné pako, které ke všemu přijde naprostou náhodou. Většinu rozpočtu na tajné mise prochlastá, prosází nebo utratí za děvky a v práci ho každý nesnáší. Dvacetiminutová stopáž mu dává idální prostor ke sprosťárnám, absurdním dialogům, ve kterých si všichni skáčou do řeči, a hlavně ke skvělému humoru. Archer je opravdu zábavná podívaná a ona primitivní animace se o to vlastně také přičiňuje. Pokud jste hledali něco opravdu nekonvenčního, už nemusíte.
Verdikt: Doporučujeme!

Cougar Town

Honimíři při přečtení názvu zřejmě zbystří, tuplem poté, co zjistí obsazení hlavní role: Courteney Cox. Ano, ta ženská je i přes svůj poměrně vysoký věk stále zatraceně sexy a těží z toho celý seriál. Vypráví o čerstvě rozvedené matce v podání bývalé hvězdy Přátel, která i přes perfektně vypracovanou postavu nemá na vztah ideální vyhlídky. Je totiž jaksi na hlavu. Má tendenci vypustit z úst všechno, co jí vyvstane na mysli a pokud to nevede rovnou k problému, určitě se dostaví alespoň nějaký ten trapas. Její synátor (od Heroes poprvé neotravný Dan Byrd) musí trpět matčiny skopičiny, za které se mu vysmívají ve škole, otec, bývalá rocková hvězda, mu pak v popularitě také dvakrát nepomáhá, protože seká školní trávníky. Vedle Courteney Cox se tu objevují ještě Busy Philipps a Christa Miller, která prakticky opakuje svou roli ze Scrubs. Je to energické, sympatické, zábavné a stejně jako Archer se vše odehrává v ideální dvacetiminutovce. A pobaví jak ženské, tak chlapy.
Verdikt: Doporučujeme!

How Not to Live Your Life

Britský sitcom "Jak nežít svůj život" sice není úplná novinka, teď mu začala druhá sezóna, u nás ale profil ještě nemá a některým lidem by se mohl líbit. Tedy pokud mají rádi humor trochu hrubšího zrna. Hlavní hrdina Don zdědil po své babičce barák a jelikož je chudý a z práce ho vykopli, zůstává tu, kde se o něj stará babiččin bývalý pečovatel. A protože je barák veliký a Don nemá ani cent, rozhodne se byt pronajmout - jelikož je to prasák, tak pouze nějaké opravdu pěkné slečně. V první sérii je to bruneta značky krev a mlíko, do které se okamžitě zamiluje. V druhé - ještě čerstvé - sérii pak štíhlá blondýna, do níž se časem určitě také zblázní. HNtLYL je vystavěné na přisprostlém humoru a antipatiích k hlavní postavě. Don je totiž, s velkým prominutím (ale označují ho tak všichni), neskutečný kokot. Těžko si ho oblíbíte, protože má trapný smysl pro humor, je slizký, hnusný, vlezlý a čert ví co ještě. Jenže všechno, co se kolem něj děje, je ohromná legrace. Často jsou navíc scénky obohaceny o rady do života, které nějak souvisí s tím, co se zrovna děje (takže když třeba Don sedí v restauraci, objeví se pět rad, co by člověk v takové restauračce neměl dělat - ochutnávat od ostatních, poslouchat cizí rozhovory atd...). HNtLYL má vtip, ale sedne málokomu.
Verdikt: Stojí za pokus.

Vampire Diaries

Nechte mě hádat. Právě vám začala růst prsa, podstatně častěji chodíte do drogerie, ve škole se vám posmívají a zůstanete nepolíbená dalších patnáct let, než se objeví nějaký upír a samou láskou vám ukousne ucho. Asi tak nějak jsem si vždycky představoval cílovou skupinu Stmívání. Děvčata se neurazí, samozřejmě si dělám legraci, každopádně Stmívání je fenomén, který má na televizní a filmovou zábavu nemalý vliv. Když producenti zjistí, že upíři bodují jak v kinech, tak v televizi (True Blood zůstává skvělé), samozřejmě se chytnou za hlavu a začnou vymýšlet vlastní upíří romanci. Tahle se odehrává v malém městečku, do kterého právě přichází záhadný upír Stefan, jenž si vede deníček (eh, to je ale pako romantický!). Setkává se se záhadnou kráskou, která si taky vede deníček. On se jakožto správný upírovegetarián snaží udržet a nezakousnout se do jejího šťavnatého stehýnka, ona se snaží ... vlastně vůbec nevím, o co jí jde. No a mezitím po městě pobíhá Stefanův bratr nevegetarián, který zakousne pomalu všechno, co se hýbe. To by asi stačilo, výsledkem je romantika naivní, hloupá, bez náboje a kýčovitá až to bolí.
Verdikt: Obloukem se vyhnout.

 

Eastwick

Kdo by neznal Čarodějky z Eastwicku? Tyhle jsou samozřejmě nové. Městečko zůstává, čarodějnice mění tvář a příběh se ubírá drobátko jiným směrem. Zatímco se trojice mocných čarodějek, které o svých silách zatím nemají tušení, setkává za scénáristicky trochu krkolomných okolností, do města přijíždí podivuhodná postava - boháč, skupující veškeré nemovitosti a ze záhadných důvodů si oblibujicí přávě naši kouzelnou trojku. Brzy si samozřejmě uvědomíme, že to není náhoda a pán má nekalé úmysly, to ale předbíháme. První díl akorát představil hlavní postavy. Jednou z nich je Rebecca Romijn, kost z X-Menů, kterou asi není třeba představovat. Bezpochyby hlavní magnet celého seriálu... Eastwick jinak kupodivu nevypadá vůbec špatně, postavy jsou sympatické, dialogy také a ačkoliv pilot není kdovíjak skvělý, naznačuje, že by nemuselo být takové zvěrstvo jako na Primě běžící Čarodějky a podobné seriálové odrůdy.
Verdikt: Stojí za pokus.

Mercy

Veronica je zdravotní sestřička, která se právě vrátila ze služby v Iráku. Návrat do klasické civilní nemocnice (Mercy) je pro ní samozřejmě velmi obtížný, protože tady se sestřičkami doktoři zacházejí jako s póvlem, zatímco na pískovišti u teroristů zachraňovala životy. Veronica je navíc dost rázná, takže jí nadřízení nemají moc v oblibě. Prostě to tu nebude mít vůbec snadné a do toho všeho má ještě problémy v osobním životě. Ještě že má alespoň kamarádské kolegyně... Mercy se řadí mezi tunu dalších seriálů z doktorského prostředí, jenže má dvě nevýhody, kvůli kterým by se mezi nimi nemuselo udržet moc dlouho: Není to kdovíjaká zábava a přitom se tu neodehrávají ani žádná velká dramata, soudě alespoň podle prvního dílu, který moc nezapůsobil. Mercy hlavně chybí emotivní tah na branku, jakým se chlubí Private Practice, Chirurgové, Pohotovost nebo třeba i House. Prostě žádná sláva. A nečekejte známé tváře.
Vedikt: Jen pokud máte přebytek času.

Další várku čekejte do týdne, to nejlepší jsme ani zdaleka nevyčerpali.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (31)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace