Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Irský řezník Simon Pegg


ikona
Mr. Hlad
simon pegg
 

John Landis je jméno, které většině později narozených čtenářů nejspíš nic moc neřekne, ale jeho filmy s velkou pravděpodobností zná úplně každý. Animal House byl jednou z prvních typicky studentských komedií, Blues Brothers už je dnes klasika stejně jako Cesta do Ameriky a Kentucky Fried Movie je zážitek, který se dá srovnat snad jen se sledováním České sody.

Landis toho zkrátka stačil natočit docela hodně nejspíš měl pocit, že si zaslouží trošku si odpočinout a pravděpodobně se nechal zmrazit, protože svůj poslední film natočil v roce 1998. Párkrát se sice podíval do televize, ale nedočkali jsme se od něho ničeho extrémně významného. Teď se však po jedenácti letech rozhodl, že je čas dát o sobě zase trošku vědět. Jeho nový projekt se bude jmenovat Burke and Hare a podle všeho půjde o horor natočený na základě skutečných událostí. Namísto strašidelného domu, kde skutečně strašilo a skutečně v něm dívka otáčela hlavou o 360 stupňů, se ale podíváme do minulosti a nic tajemného nás nečeká. Děj se totiž odehrává v roce 1820, kdy dva Irové William Hare a William Burke přišli na to, že univerzita v Edinburghu dobře platí za mrtvoly, které se dají použít pro výzkum. Když ale mrtvoly nejsou, je nutné je udělat.

Hare s Burkem zabili sedmnáct lidí a jejich těla prodali univerzitě, nakonec ale spravedlnosti neunikli. Landis s horory zkušenosti má a jeho Americký vlkodlak v Londýně je poměrně fajn, ale obsazení Simona Pegga, jenž by si měl jednoho z vrahů zahrát, naznačuje, že i tentokrát bychom se nějakého toho humoru mohli dočkat. Na druhou stranu Pegg už několikrát ukázal, že ani to zabíjení mu nedělá problém, tak uvidíme a doufejme, že se na Landisovi tvůrčí pauza moc neprojeví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace