Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Romantika vyhlíží Baye


ikona
Cival
tržby
 

Sandra Bullock už má nejlepší roky za sebou, to si přiznejme.

Ale zavčas se stihla uvrtat do romanticko-komediální škatulky a tu teď může ještě párkrát vydřít, když o ní Julia Roberts a Katherine Heigl zrovna nejeví zájem (a Jennifer Aniston se soustředí zas až na vánoční trh).

Sandra si pár úspěchů už v kariéře připsala, hlavně Slečna drsňák ji svého času teleportovala nad vysněnou metu sto milionů dolarů. Tamtéž se sympaťačka z Demolition Mana a Nebezpečné rychlosti pokouší procpat i tentokrát s komedií Návrh, s nablblou žánrovkou, ve které má donutit k fingovanému sňatku Ryana „Deadpoola“ Reynoldse. A dost možná se jí to podaří: Jak sňatek, tak stovkový výdělek... protože Návrh vletěl do kin se 34 miliony dolarů za první víkend. Pokud vydrží i nápor Transformerů, bude se stovka slavit.

Pro Reynoldse to znamená definitivní průlom do první ligy. Fandíme mu, ale modlíme se, ať se do těchhle výplachů neuvrtá stejně bezhlavě jako Matthew McConaughey. Byla by ho škoda. A Sandra Bullock? Pro ní jde o jednoznačně nejlepší otvírák kariéry (prozatimním vrcholem bylo 17 milionů za slabou Předtuchu). Producenti její podzimní romantiky All About Steve se teď proto asi tetelí blahem...

...zvlášť když se v jejich romantické rutině má vedle Sandry objevit i Bradley Cooper, chlapík, co je teď zatraceně v kurzu díky fenoménu zvaném Pařba ve Vegas. V řízné komedii od Todda Phillipse prožil se svými dvěma parťáky neuvěřitelnou kocovinu. A pod vlivem si musí připadat i teď. Kdyby mu někdo pověděl, že ta levná taškařice nasbírá za 17 dnů 153 milionů dolarů jen v Americe… pravděpodobně by dobrovolně nastoupil na protialkoholní léčbu. A nevystřízlivěl by ještě pěkných pár týdnů. Pařba totiž neztrácí dech. O třetím víkendu spadla jen o neuvěřitelných 16% na 26 milionů - a to proti ní šly dvě komedie! Tahle „instantní klasika“, s parádními ratingy na IMDb, CSFD i RottenTomatoes půjde ještě hodně vysoko, i přes 250 milionů dolarů! Fíha.

V jejím stínu se poslední dny schovává animák Vzhůru do oblak. Jenže jakým způsobem? Čtvrtý víkend nad dvacet milionů dolarů (-30%) znamená průběžných 224 mega a takřka jistotu, že poslední pixarovka překoná magickou třístovku. Kdo by to byl do hranatého staříka řekl, že? (Já rozhodně ne, lynčujte mě!)

V takové konkurenci není žádná velká ostuda, že bláznivý Rok jedna zahájil svou pouť kiny až ze čtvrtého fleku. Na úvod shrábl dvacet milionů a odpálkoval tím negativní prognostiky, kteří věštili naprosté komerční fiasko. Jediným slabým místem téhle biblicko-kožešinové oslavy pupku Jacka Blacka je rozpočet – sedmdesát milionů dolarů by do laciné veselohry nikdo netipoval, teď se budou investice ztěžka tahat zpátky. Rok jedna je zkusí vytřískat z ostatních světových trhů a hlavně pak z DVD.

Ve zbytku žebříčku nejrychlejí klesají filmy z minula a předminula. Páté, osmé a deváté místo obsadily tituly, které ztrácely polovinu svých minulých výnosů. Tituly, které se z amerických kin nezaplatí: Scottův thriller Únos vlaku Pelham 123, rodinná komedie Země ztracených (ta se poroučela dolů rovnou o 55%, hodně špatná bilance o třetím víkendu) a poslední film Eddieho Murphyho Tak si představ. Nejvíc prodělá Ferrell, ale ani Murphymu není do zpěvu.

Desítku doplňují ještě Noc v muzeu 2, Star Trek a čtvrtý Terminátor. Už za tři dny je ale zmasakruje něco zatraceně velkého. Plechového. A explozivního.

Kompletní žebříček zde.

A áno – ve středu budou bořit druzí Transformeři, kteří začnou hamižně sbírat dolary a užijí si žně i přes Den nezávislosti, až do přespříští neděle. V pátek se k nim přidá ještě srdceryvné melodrama My Sister´s Keeper s Cameron Diaz. Nezničí jej popcornová smršť? Nezničí všechno?

P.S.: Uzávěrka příštího kola Tipovačky je už v úterý, tj. za cca 40 hodin! Hádají se pětidenní tržby. Hurá do toho.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace