Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Znovu Vyvolený Shyamalan


ikona
Mr. Hlad
bruce willism. night shyamalansamuel l. jacksonshyamalan
 

M. Night Shyamalan nám letos v létě nachystal jedno opravdu ošklivé překvapení. Od režiséra, o němž se říkalo, že by mohl být novým Alfredem Hitchcockem, nikdo nečekal unylou hovadinu o naštvané přírodě, která sice vraždí lidi po tisících, ale tak strašně nudně, že je jednodušší usnout než dokoukat film do konce. Stalo se byl zkrátka průšvih a po Vesnici, která také nesplnila divácká očekávání (ačkoliv z úplně jiných důvodů), Shyamalanova pověst notně utrpěla. Legendární tvůrce Šestého smyslu je teď opět prakticky na začátku a jestli si chce zpátky vybojovat důvěru diváků i producentů, bude se muset zatraceně snažit. A nejjednodušším způsobem k obnovení ztracené reputace by mělo být natočení nějakého toho pokračování. A jelikož nápis Sedmý smysl by vypadal na plakátech poněkud divně, na řadu přichází dvojka Vyvoleného.

Shyamalanova osobitá variace na comicsy sice v době svého uvedení v kinech ani u kritiků nijak zvlášť nezabodovala (respektive zabodovala, ale zdaleka ne tolik, jak se čekalo), ale bylo to především kvůli tomu, že ve filmu nikdo neviděl mrtvé lidi. Čas ale jeho kvality prověřil více než dokonale a dnes je to právě Vyvolený, kdo většinou vyhrává fanouškovské žebříčky nejlepších Shyamalanových filmů. Samuel L. Jackson se teď nechal slyšet, že režisér vážně uvažuje o tom, že se ke svému filmu vrátí a že opět přivede na scénu nezničitelného Bruce Willise i Jacksona. Oba dva by nějaký ten superhit zase potřebovali a opětovné spojení sil pod vedením Shyamalana by mohlo být přesně to pravé. Děj by se měl údajně zabývat novou konfrontací obou hlavních hrdinů a kdo si pamatuje závěr jedničky, tomu je jasné, že tentokrát by šlo pořádně do tuhého. Doufejme tedy, že režisér ještě nevyčerpal veškerý svůj potenciál a že nám za pár let přinese film, díky kterému bude muset Cival zase přehodnocovat svůj žebříček nejlepších filmů všech dob.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace