Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Batman odolal i třetí Mumii


ikona
Cival
tržby
 

Úchvatná jízda Temného rytíře pokračuje. Teď už bez překvapení. Nolanova pecka ztratila prvních 100 kin, přesto si udržela střídmý propad o 41%. Netopýří muž si díky tomu připsal dalších 43 mega a už zítra překoná hranici 400 milionů dolarů (nejrychleji v historii, samozřejmě). Zastaví se jeho běh na kótě 500 milionů nebo poletí ještě výrazně výš? To ještě uvidíme...

Temnému rytíři každopádně jeden z mála rekordních zápisů tentokrát utekl, a to Spider-Manův zápis v kategorii „nejvyšší tržby z třetích víkendů“, který zůstává na 45 milionech. I výdělkům ze čtvrtých víkendů vévodí Spidey, tentokrát už ale ruku v ruce s Titanicem. S trochou štěstí by na jejich 28 milionů mohl Temný rytíř dosáhnout, až tržby z pátého (30M), šestého (28M) a dalších víkendů budou stoprocentně nad jeho síly. V těchhle vodách je Titanic jednoduše nepotopitelný.

Na Temného rytíře nestačila ani nová Mumie. V pátek sice Batman poprvé slezl z první pozice, když o tři melouny zameškal za patnáctimilionovým otvírákem Mumie, ta kvůli nižším výnosům ze soboty a neděle ale nakonec musela skousnout porážku. 42 milionů na kontě po prvním víkendu je myslím adekvátní síle dané značky, adekvátní ke kvalitám filmu samotného pak budou vysoké ztráty v následujících týdnech. Třetí Mumie bude ráda za sto milionů, dosáhne na ně, hádám, jen tak tak.

Na bronzové pozici se udrželi Bratři z donucení díky pěkným šestnácti milionům, čtvrtý je muzikál Mamma Mia, který divačky doslova milují (propad jen o 26%!) a už za týden jej vyženou přes sto milionů. Stejně oblíbená je u rodin s dětmi Cesta do středu země 3-D. Warneři v ní získali nečekaný, ale docela sympatický hit střední velikosti.

Šestimilionový Swing Vote Kevina Costnera (ano, druhá premiéra týdne) se musel spokojit až s místem šestým. Hrdinové devadesátých let jsou holt zapomenuti... další film Kevina Costnera, který se nevyšplhá ani k dvaceti milionům to jenom potvrzuje. Vládnou jiní. Třeba dvousetmilionový Will Smith jako Hancock na pozici sedmé. Nová doba chce nové hrdiny.

Desítku uzavírají WALL-E (recenze o půlnoci), matný návrat Muldera a spol. v Akta X: Chci uvěřit a stejně tak neúspěšná mise Vesmírných opičáků.

Poslední dva snímky vyžene za týden z topky sequel Sesterstva putovních kalhot a hlavně Pineapple Express. Otázka víkendu zní: Sesadí Appatowovi zhulenci jako první Temného rytíře? Tipuji, že ano.

Kompletní výsledky zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace