Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Já (a) Robot


ikona
imf
robots
 

Roboti kamarádící se s teenagery už jsou zase v módě. Poděkujte Bumblebeemu a Číslu 5. Ten se sice přátelil s přerostlým dítětem Stevem Guttenbergem, ale jeho premisa dobře posloužila producentům snímku Robosapien: Rebooted. Hlavním hrdinou je malý robůtek, který si uvědomí sám sebe a uteče svým stvořitelům, kteří ho chtějí naklonovat a vyrábět v Číně po milionech. Svým způsobem asi půjde o prequel, protože snímek vychází z úspěšné hračky, která se jmenuje Robosapien a je to ne-tak-úplně-uvědomělý robot, který se vyrábí po milionech. V Číně. Jestli jsem vám teď něco vyspoileroval, tak se omlouvám, ale vzhledem k tomu, že samotná zápletka působí dojmem slohového cvičení z prvního stupně základky (má v ní prsty Avi Arad, šéf Marvelu... comics už je určitě na cestě), myslím, že shakespearovské zvraty nás vskutku nečekají. A i kdyby, režisér Sean McNamara, satan stojící za zvěrstvem Tři nindžové v zábavním parku (a nově třeba Brats), s nimi patřičně zatočí.

Abychom se tak úplně nevyčerpali a vypustili tzv. vnitřního geeka, pojďme se chvilku věnovat tomu, co umí ten opravdový Robosapien:

"Dálkově řízený robot Robosapiens se 67 programovatelnými funkcemi na dálkové ovládání: umí chodit, tančit, ovládá údery karate, umí zvednout a odhodit předmět. Komunikuje a reaguje. Pohybuje se dvěma rychlostmi vpřed a vzad a zatáčí. Vydává člověku podobné zvuky a efekty a reaguje jimi na doteky a zvuky z okolí. Jeho bojové akce karate je možné kombinovat s dalšími funkcemi. Při tanci lze aktivovat jeho předváděcí sekvenci, nebo naprogramovat vlastní taneční kreace. Jeho paže se plynule pohybují a ohýbají, s plným rozsahem pohybů. Rukama dokáže uchopit objekty, odhodit je nebo posunout či převrhnout, a to pravou i levou rukou. Robosapiens se umí pohybovat a reagovat způsobem podobným člověku. Dokáže sdělit, jak se cítí a zareagovat na jednoduché i složité povely, které mohou být vytvořeny kombinací čtyř různých programovacích režimů. Můžete naprogramovat sekvenci až 84 kroků, nebo nechat Robosapiena předvést vše, co umí, ve třech předváděcích režimech. Jeho systém reflexů mu umožňuje reagovat na doteky, zvuky a překážky. Výdrž až 6 hodin provozu. Po dvou hodinách nečinnosti se automaticky vypne."

Za patnáct stovek to nezní jako špatný kauf, ale točit o tom film? Můžeme být jenom rádi, že podobný osud nepotkal robopsa Aiba, se kterým chtěla Sony dobýt svět. Budiž mu křemíkové nebe lehké.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace