Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Monstrum se vrátí


ikona
imf
cloverfieldjj abrams
 

Už je to oficiální. Paramount je v plusu a proto volá zpátky Abramse i Reevese. Chceme víc Monstra. Nechali jste tomu otevřený konec, tak se teď snažte! Reeves sice zasněně vypráví o hitchcockovském thrilleru The Invisible Woman (ne, to není ta superhrdinka), ale šéfové od Paramountu si jistě vyzdobili smlouvu různými klauzulemi, které Matta přivanou zpátky k ruční kameře, partě herců-neherců a digitálním plejtvákům, co pochodují Manhattanem. Otázkou je, podaří se osvědčenému týmu vstoupit napodruhé do stejně úspěšné řeky?

Všechno kolem Monstra totiž vyznívá jako jednosměrka. Ojedinělý marketing, ojedinělý zážitek při sledování (podruhé už to není ono, i když je to stále zábava), ojedinělý koncept godzillího docudramatu. Jak chcete něco takového zreplikovat? Reeves o pokračování mluvil ještě předtím, než se kravaťáci z Paramountu začali ohánět statistikami, ale ve skutečnosti nemělo jít o přímo navazující sequel, spíš o pohled z jiné strany. Vzpomínáte si na dalšího "kameramana" v záběru na brooklynském mostu? Po městě v té chvíli muselo pobíhat několik lidí se zapnutými kamerami a jejich zážitky byly zcela jistě diametrálně odlišné (přičemž se někde mohly křížit). Na druhou stranu by šlo v podstatě o totéž. Ano, zjistili bychom spoustu dalších detailů, hrdinové by šli jinudy, možná by jich bylo víc a umírali by jinak, ale... vážně by to stačilo? A existuje vůbec nějaké trumfové eso, které by ospravedlnilo existenci sequelu. Možná pláčeme nad rozlitým mlékem (stačí se podívat na sequely Scary Movie, Růžového pantera nebo Fantastické čtyřky... muselo to ven ;), ale člověka zkrátka zamrzí, když se mu katastrofické předpovědi formují přímo před očima. "Já to říkal." Bohužel.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace