Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na Miami nebo do Persie?


ikona
imf
michael bay
 

Michael Bay začíná být nervózní. Nejdřív chtěl vycouvat z druhých Transformerů kvůli válce formátů a teď si pro změnu stěžuje, že plánovaná stávka v létě 2008 by mohla ohrozit jeho plány. Paramount tak bude muset buď zaručit VELMI rychlý vývoj sequelu nebo mimořádně tučný balík, jinak se Míša sbalí a půjde točit jinam. A o tom, že je teď na roztrhání (Transformers mají celosvětově už téměř 700 milionů dolarů), si můžete být jistí.

Jeho obavy jsou celkem pochopitelné. Paramount patří ke studiím, které obvykle vyjednávají tvrdě (viz relativně nedávný konflikt s Tomem Cruisem) a během stávky by to mohlo Bayovi nadělat značné starosti. Transformers 2 jsou filmem na dlouhou trať. Musí se sepsat scénář, oběhat lokace, dát dohromady dalších 150-200 milionů a pak si počkat na zdlouhavou postprodukci. Rozhodně tu mluvíme minimálně o 15-18 měsíčním procesu (premiéra měla být v létě 2009), ale Paramounti momentálně zdržují a chovají se jako žába na prameni. Přípravy se tak nehýbou a neposedný Bay začíná brblat. Pokud nezačne na projektu dělat včas, rozhodně nestihne poslední klapku do června. A pak už jsou tu jen velké otazníky. Proto naznačil fanouškům i celému světu, že možná Transformers 2 jen tak neuvidí. Připustil sice, že by si po menším odskočení jinam rád natočil další film s roboty, ale zároveň netuší, jestli na něj Paramount hodlá čekat. Budoucnost této série budiž ve hvězdách. V Paramountu nejspíš rozmýšlejí, jak z celé věci nejrychleji ven, ale i jim musí být jasné, že natáčení by tak či onak probíhalo právě v ožehavých termínech.

Bay má narozdíl od hlavounů ve studiu celkem volnou ruku. Jako režiséra ho žádná opce netíží a může si klidně natáčet, co se mu zlíbí. A Jerry Bruckheimer mu letos minimálně dvakrát naznačil, že má u něj dveře stále otevřené. Pravděpodobnost toho, že se ti dva opět sejdou na place, je větší než si myslíte. Mizerové 3 se pravděpodobně nestihnou, protože Will Smith hodlá točit spíše nezávislé drama Seven Pounds (sám ale připustil, že by rád znovu obléknul sako a osedlal pistole... honba za Oscarem ho značně vyčerpává a hláškovací mašinu by si tu a tam zahrál s radostí), ale Jerry už má jejich scénář napůl v šuplíku a hlavně... hlavně už téměř rok pečlivě chystá adaptaci Prince of Persia: Sands of Times. S ambicemi velkolepé série ve stylu Pirátů z Karibiku, absolutní podporou Disneyho (což znamená rozpočet, který by se minimálně vyrovnal tomu z Transformers) a pokročilou fází příprav. V podstatě to stačí obsadit, dopilovat detaily a v zimě se může točit někde za Egyptem, kde sníh vidí jen když kolem prolétává Silver Surfer. Pro Baye by to byla příjemná změna, Bruckheimer by získal zpět starého kamaráda, ověnčeného nebývalým úspěchem a fanoušci by se mohli těšit na první skutečně velkolepou adaptaci počítačové hry. Následující dny a týdny budou o lámání chleba. Pokud chce Paramount v létě 2009 vládnout světovým kinům, měl by začít něco dělat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace