Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Halloween přijde brzy


ikona
imf
halloween
 

Možná až příliš brzy! Remake Halloweenu od Roba Zombieho má premiéru naplánovanou už na konec srpna, tedy dva měsíce před aktuálním americkým svátkem. Teď by si možná přál, aby se to posunulo, protože po testovacích projekcích v červnu se vrátil ke kameře a předělává značnou část filmu. Dočkáme se šesti nových smrtí a zcela změněného konce! Proslýchá se, že Zombie chce ještě trochu přidupnout plynový pedál brutality, aby se v krvavých orgiích ztratily nářky fanoušků původní série. A nebo se možná přesvědčil o tom, že skalním carpenterovcům se nezavděčí a celý film předělal, aby v něm bylo víc jeho nápadů a osobnosti.

Zombie je opravdu mezi dvěma mlýnskými kameny. Vzal na sebe těžký úděl, protože Halloween není jen tak nějaká hororová klasika (jako Hory mají oči), kterou byste mohli beztrestně předělat. Halloween je Halloween. Bohatě stačí jeden a nikdo nepotřebuje opravné pokusy, ostatně spousta příznivců žánru považuje všechny další oficiální sequely za zbytečné. Zombie má na druhou stranu pověst slibného tvůrce a jeho Devil's Rejects bylo vychváleno do nebes, částečně i díky nekompromisní brutalitě. Je však snaha o stejnou věc v případě Halloweenu tím pravým ořechovým? Poslední měsíce ukázaly, že o eRková béčka přestává být zájem. Fanoušci se hororů (a zejména těch maličkých, ve stylu Saw) nabažili a teď jdou hlavně po kvalitě.

Eli Roth dostal tvrdou lekci a krachnul, přičemž lákavě vypadající 1408, s umírněným ratingem PG-13 (k vyvolání strachu nemusíte hned trhat hlavičky), slavilo úspěch. Do jaké škatulky zapadne Zombie? Nevykašle se mu na film celá řada Carpenterových stoupenců? Tyler Mane na obrázcích vypadá skvěle, ale osobně mám k Michaelu Myersovi dost odměřený vztah (Freddy je lepší) a vááážně mě k remaku nic netáhne, zvlášť když si z toho Zombie zas dělá rodinný podnik a svou ženou obsazuje div ne do hlavní role. Ale co... nechám se překvapit. To je vždycky zábavnější.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace