Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Neradi trojky? Bojte se čtyřek!


ikona
imf
sequel
 

Myslíte si, že po letošní sezóně zmršených trojek nemůže přijít nic horšího? Jen si počkejte pár let, až nás zaplaví čtyřky. A nemám teď na mysli ty relativně aktuální. John McClane dokázal, že se legenda může oprašovat i s dvanáctiletým zpožděním a za rok se o něco podobného pokusí Indiana Jones a Rambo. My bychom se však měli bát čtvrtých dílů, které budou přímými následovníky letošních a loňských trojek. Za bubáky nadcházejících sezón tak můžeme předem označit nejen otázníky zahalené X-Men 4 (zatím víme jen o převážně teen obsazení, ale to nemusí být na škodu), ale zejména čtvrtého Spideyho, o kterém se Sam Raimi zase rozplýval na tiskovce. Sony zřejmě na Raimiho tlačí horem spodem a tak se při oslavách takřka 900 milionových tržeb (celosvětově) muselo do mikrofonu upustit nějaké to info o případném čtvrtém díle. Režisér tak mezi zuby drtil medové řečičky o trojce a dodal, že pokud se k sérii v budoucnu vrátí, rád by měl ve čtvrtém díle za záporáky hned tři ikony comicsového světa. Chcete jména? Electro, Vulture a Sinister Six.

Nebudeme rozebírat jejich schopnosti a raději si posvítíme na neschopnost Raimiho poučit se z děr a nedostatků trojky. Proč tam, proboha, zase cpe hned tři záporáky? Nehledě na to, že bez návaznosti Venom - Carnage a s vybitím všech postav, které alespoň za něco stály, už bude čtyřka skutečným odvarem. Možná by měl jít Raimi definitivně od válu a přestat o Spider-Manovi mluvit. Tedy ne že bych chtěl vidět čtvrtý díl v režii nějakého packala, ale Raimiho zlaté období protkané pavučinami zřejmě nadobro končí. Je na čase otočit list.

Zalistovat by měl i Quentin Tarantino, ale producenti ho zřejmě co nevidět budou nutit do třetího a čtvrtého dílu série Kill Bill. Zní to absurdně, ale po průšvihu s Grindhouse se možná zbožňovaný Quentin rád vrhne do nějaké komerční jistoty. Uma Thurman stejně nemá do čeho píchnout a sám Tarantino naznačil, že by s odstupem času rád natočil další díl, který by pojednával o pomstě roztomilé dcerušky Vernity Green. Nevěsta udělala chybu, že jí nechala běžet a ještě jí naznačila, co by měla udělat, až vyroste. Takové věci se snadno obrátí proti vám. A právě o tom by měla být čtyřka. Ve trojce se ještě Nevěsta musí postarat o záporáky, které nechala žít. Některým chybí ruka, jiným zas obě oči, ale to neznamená, že by na hlavní hrdinku neměly (ano, jsou to ženy) pifku. Pokud vám to zní absurdně, zkuste si vzpomenout o čem byly první dva díly. Hmm? Tak vidíte. Tak či onak, já to vidět nechci a tak doufám, že zůstane jen u producentského vaření z vody.

Podobné pochyby si bohužel nemohu dovolit u čtvrtého Shreka, který už se pilně připravuje a dočkáme se ho v roce 2010. Čert ví, co se v něm bude dít, ale k oslodrakům přibudou Shrekové jr. a to nemůže být dobré znamení. Tohle by si neobhájil ani samotný Spielberg. Ach jo... proč se vůbec ženem za čtyřkami? Trilogie nestačí? Kolik filmových sérií se v minulosti dožilo čtvrtého dílu, aniž by u nich nedošlo ke kompletní diskreditaci? Už to nechci poslouchat, už o tom nechci psát. Ať táhnou k čertu. I se čtvrtými Piráty, kteří by se díky jistému "verneovskému" twistu mohli dokonce odehrávat ve vesmíru. Z Jacka Sparrowa by se stal kyborg a u Orlando Blooma by konečně přestalo vadit, že hraje jako vyřazený elektronkový zesilovač (tj. mizerně). Sakra... jdu si zvednout hladinu krevního cukru. V pátek mě čeká další čtyřka. Fantastická. To zas bude porod.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace