Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ratner u zrodu Playboye


ikona
imf
brett ratnerplayboy
 

Dlouho připravovaný životopis Hugha "Hef" Hefnera, zakladatele Playboye, byl konečně odklepnut - producenty i samotným Hefem. Stalo se tak přímo ve slavném Playboy Mansion (co se dělo po podpisu důležitých smluv si můžete jen domýšlet) a Brett Ratner z Hefnerova sídla odjížděl s úsměvem na rtech. Snímek bude režírovat i spoluprodukovat.

Hefner se narodil v roce 1926 v Chicagu a zprvu se živil jako copywriter v Esquire. Poté co mu odmítli zvýšit plat (o pouhých pět dolarů!) si sebral svých pět švestek a odešel domů. Posbíral tam veškerý nábytek a prodal ho za šest set dolarů. Dalších sedm tisíc získal od kamarádů a různých investorů a s tímto základním jměním se vrhnul do přípravy časopisu pro pány, který dnes celý svět zná pod názvem Playboy. Hned v prvním čísle měl fotku spoře oděné Marylin Monroe a to stačilo k tomu, aby prodal padesát tisíc výtisků. To bylo v prosinci roku 1953. Hefner se snažil udržet produkční náklady na minimu a všechny peníze vrážel do kvalitních redaktorů a fotografů. Nikdy o úspěchu svého dítka nepochyboval. V prosinci roku 1959 už se měsíčně prodávalo přes milion výtisků. Playboy se stal ikonou, stejně jako Hefner.

Mohli bychom vyprávět dál, ale to všechno uvidíte ve filmu, který by měl pokrýt Hefnerovo mládí, první úspěchy i výstup na vrchol (1960-1970) a setrvání na něm. Hefnerův život byl bezesporu bohatý, není to jen tvorba časopisu, ale také budování nejrůznějších klubů, pořádání společenských akcí a dokonce i produkování filmů (nejen těch lechtivých). Pro Ratnera to bude celkem výzva, navzdory tomu že i tenhle životopis jde natlouct do průměrné a nezávadné škatulky, a ve filmu se velmi pravděpodobně objeví hned několik herců. A zřejmě si tuhle část své filmografie budou zatraceně užívat.

Momentálně probíhají úpravy scénáře a ještě není jisté, zda právě Hefnerův životopis bude Ratnerovým příštím filmem. Ve frontě má totiž i afroamerickou variaci na Dannyho parťáky. Pokud se podaří její scénář dokončit dřív, zřejmě po ní sáhne a nechá Hefnera na příští rok. Letos sice oslavil už osmdesáté narozeniny, ale má se pořád čile k světu. Když se podíváte na jeho životní styl, pochopíte proč.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace