Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fantastický čtverec neselhal


ikona
Cival
tržby
 

Některé věci se bohužel nemění. Svět kvůli nim zůstává zlým místem plným příkoří a nespravedlnosti. Vezměte si uplynulý víkend: Prvním příkořím je opovržení, které si Tim Story už předem vysloužil za svou druhou Fantastickou čtyřku. Málokterý náročnější divák mu věří, málokoho jeho bezpohlavní prznění slovutné týmovky zajímá. No, řekněte sami: Je to fér hanit velký popcorn jen podle trailerů a filmografie režiséra*? Druhou nespravedlnost samozřejmě představují samotné tržby. Tim Story se stal takovým hitmakerem proti své vůli. Nic jej neopravňovalo k tomu, aby směl schramstnout epickou comicsovou adaptaci, tomuhle tmavému úkazu se přesto podařilo udržet Fantastickou čtyřku pod svými křídly i napodruhé. A znovu neprodělat. Pokles je minimální, a tudíž nepříliš logický**. 57 melounů nahamouněných během prvního víkendu myslím nikoho z 20th Century Fox neurazilo, tím míň mameluka Storyho a jeho pohlednou bandičku superhrdinů.

Zbylá místa žebříčku můžeme protentokrát odzívat. Všechny blockbustery totiž padaly o víc jak 40%, s čestnou výjimkou fenomenální Zbouchnuté, která dál peláší za stovkou, a druhého Hostelu, jenž ztratil celé dvě třetiny diváctva***. Za pozornost stojí maximálně obstojný debut malé chytrolínky Nancy Drew (neurážejících 7 milionů) a naprosto zazděný nástup jedné blbé mlátičky v bikinách. Za dvě stě tisíc dolarů si DOA: Na život a na smrt mohlo klidně odejít rovnou na trh s DVDčky. O příštím víkendu si budou bookmakeři mnout ruce: I náboženská agitka Božský Evan, i hororová vyhlídka z pokoje 1408 mohou překvapit. Co na to nezávislá Angelina Jolie ve Winterbottomově Silném srdci?

Kompletní žebříček najdete tady.

* Ano, je!
** Ano, jednička prostě stála za starou belu.
*** Ano, je to srajda.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (24)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace