Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Goyer znovu neviditelný


ikona
imf
david goyer
 

S některými myšlenkovými pochody v Hollywoodu nesouhlasím, ale chápu je. Shawn Levy nebo Tim Story jsou prostě klikaři - točí hloupé filmy, ale vydělávají na nich stamiliony. Nikdo netuší, proč tomu tak je, ale americké "don't fix it if ain't broke" tu funguje ke spokojenosti studiového systému. Na recenzích nezáleží, důležitá jsou čísla na výplatních páskách. Vysvětlete mi ale proč někdo pořád hází nové a nové projekty Davidu Goyerovi, který nejen že točí hloupé (tohle přídavné jméno mi připadá celkem neutrální :) filmy, které navíc vůbec nevydělávají. Jeho Invisible se ani nepromítal novinářům, protože bylo jasné, že to od nich slízne. Není to megapropadák jen proto, že stál jen pár milionů. Ale ten člověk pohřbil celou bladovskou sérii. Když se začalo mluvit o tom, že by měl režírovat Magneta, považoval jsem to za vtip, ale teď mu Universal svěřil pseudosequel ke slavnému Neviditelnému muži od H.G. Wellse. Zřejmě považovali za vhodné dát neviditelnou látku někomu, kdo natočil film jménem Neviditelný. Někomu holt stačí málo.

Nebudeme řešit, že neviditelnost v Goyerově propadáku má trochu jiný význam a rovnou prohlásíme, že je to celé obrovsky dementní nápad. Slavná knižní postava zpracovaná v mnoha hollywoodských klasikách (osobně jsem absolvoval jen komedii s Chevy Chasem z roku 1992 a pak samozřejmě Neviditelného muže z Ligy výjimečných), se teď dočká velmi necitlivě roubovaného pokračování. Není to reimaginace v pravém slova smyslu, protože děj navazuje na původní látku. Hlavním hrdinou tentokrát bude synovec původního Neviditelného muže. Ve chvíli, kdy najde recept na neviditelnost, projeví o něj zájem tajná služba MI5, které by se v době druhé světové války moc hodil nějaký neviditelný špión. Což zní velmi slibně, dokud vám do ucha zas necvrnkne Goyerovo jméno. Ach jo... oči letí v sloup... spravit náladu by mi mohla jen informace o tom, že kvůli tomu David "pustil" Magneta. Za mého oblíbeného mutanta bych Neviditelného muže klidně obětoval. Jenže to se nestane, Goyer totiž není hloupý. Jen zdánlivě nemá talent. Nebo ho někam zašil a neumí hledat. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace