Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Komedie roku? Zbouchnutá!


ikona
Cival
tržby
 

Kdo o něm pochyboval, ten by si měl nafackovat. Judd Apatow nám před dvěma lety podstrčil nejlépe hodnocenou komedii roku. Teď když vyměnil čtyřicetiletého panice za Zbouchnutou, zahýkalo radostně plných 92% amerických kritiků, kteří znovu ocenili Apatowův geniální smysl pro kombinaci obhroublého humoru s předkládáním odkoukaných životních pravd. I přes sprostá slova a upřímné dialogy o souložení se lze zjevně dobrat hřejivých mouder, jak dokazuje pozice Zbouchnuté v TOP 250 na IMDb (pravda, tam se poslední dobou objevuje každá druhá premiéra) a mohutný opening za 29 milionů dolarů. Z 2800 kin a bez velké komediální hvězdy se snad ani nešlo dostat výš, tak oslnivý tenhle otvírák je: Stačilo jméno autora, zdůraznění věty „Od tvůrců komedie 40 let panic“ a haló okolo nebývalých komediálních kvalit a svět poznal další hitovku s náběhem na sto milionů dolarů. Blahopřejeme a těšíme se! Na říjen?! Čeští distributoři jsou $)^%@*!

Úspěch Zbouchnuté samozřejmě zastínil předvídatelného triumfátora uplynulého víkendu, tedy nudnou trojku Pirátů z Karibiku (celosvětově už neuvěřitelných 620 milionů dolarů!). 43 milionů a propad o 62%, toť čísla, která šlo předjímat stejně tak dobře jako pokračující pád třetího Spideyho i Shreka (oba se blíží 50%). Zelený zlobr dokonce upadá rychleji než jeho pavoučí kolega, což vypovídá o lecčems, jen ne o oblibě téhle nastavované kaše. Animáky měly totiž vždycky extra výdrž... ale zlobivý Shrek Třetí ne a ne si jí pořídit. Na zdolání mety s nápisem 250 milionů dolarů mu sice nových 26 melounů stačilo, za třistapadesátkou, o kterou momentálně usiluje Spider-Man (dalších 7 milionů už vynáší na celkových 318), ale spíš klopýtá, než že by za ní jistojistě pádil.

O víkendu pohasly naděje na zářivý comeback Kevina Costnera, jehož psychopatický Mr. Brooks si na čtvrtém místě zasloužil průměrných deset milionů. Prakticky stejnou sumu si za měsíc promítání vysloužila i nezávislá komedie The Waitress (šestá v pořadí), jíž pohánějí i v šesti stovkách kin výtečné recenze. Ty rozhodně nepohání fotbalovo-teenagerovskou podivnost Gracie o dívce čutající do kopačáku. Fotbal nechte chlapům, děvenky! Slabého půldruhého milionu na sedmé pozici vám snad ukázalo, že holky na fotbalových hřištích nikoho nezajímají... Pokud jste to nepochopili, podívejte se za týden na Graciin propad v pořadí pod náporem druhého Hostelu, třetích Dannyho parťáků a animáku Divoké vlny. Velmi slibný víkend.

Kompletní žebříček najdete zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace