Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tak trochu jiná fantasy


ikona
imf
adaptace knihyelricweitz brothers
 

Bratři Weitzové začínají být v Hollywoodu konečně trochu vidět. Ne že by za sebou neměli pár zajímavých filmů - společně natočili první Prcičky nebo Jak na věc, Paul má na triku V dobré společnosti nebo Hledáme Ydol, Chris pak chystanou fantasy Golden Compass. Právě ta je výletem do vyšších žánrů a vyšších rozpočtů a už teď to vypadá, že bude odrazovým můstkem k zajímavějším projektům. Bratři si už totiž vybrali další film, jednu z jejich oblíbených knížek.

Jedná se o fantasy jménem Elric od Michaela Moorcocka. Stejnojmenný hrdina není žádný svalnatý bouchač, naopak vypadá celkem nezdravě - je to albín, sudičky mu příliš svalů nenadělily a jeho bratr ho vyhnal z vlastního království. Elric má naštěstí velký magický meč a v hlavě mu to celkem šrotuje, takže se u téhle fantasy naruby, kde mluvící zvířátka nahrazují sarkastické čarodějky, nebudou nudit ani ti odrostlejší diváci. Chrisovi se prý tahle "bratrovražedná" knížka v dětství moc líbila a chtěl by si jí zadaptovat (zřejmě se mají s Paulem opravdu "rádi" :). Práva vlastní Universal, který by se v případě úspěchu Golden Compassu určitě necukal. Na druhou stranu by se mohli cukat v New Line Cinema. Vlastně bych čekal, že Weitzové budou mít ve smlouvě minimálně opci na dvě pokračování, aby se pak mohlo tvrdit, že vše je součást promyšlené trilogie.

Elric je podle všeho krutá, cynická a skrz naskrz eRková fantasy. To je žánr který tu přes všechny dračí jezdce, mluvící prasata a kouzelníky s jizvami prostě chybí. Letos do něj zabrousila Třístovka a Cesta bojovníka (Vikingové se neumějí chovat slušně a do PG-13 se zkrátka nevejdou), ale co takhle nějaké eRko za víc než sto milionů? Bude Elric pionýrem? Počkejme si na další vývoj.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace