Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ninjovské zlato?


ikona
imf
john woo
 

John Woo se už zase nadechuje k novým projektům, které je třeba brát na lehkou váhu. Vzpomínáte si, jak chtěl zadaptovat polovinu všech existujících počítačových her? Nakonec nedošlo ani na jednu a když si to všechno spočítáme, navzdory tuctu projektů nezrežíroval Woo od Affleckovy Výplaty nic, co by stálo za řeč. Sice s Chowem vyrobili počítačovou hru Stranglehold, která je jakýmsi pseudopokračováním Hard-Boiled a vypadá vážně sexy, načež Woo točí čínský válečný velkofilm Battle of Red Cliff, což dokazuje, že trpělivost nakonec zvítězí nad každým slibem (Chow Yun-Fatovi ovšem došla a tak z projektu na poslední chvíli vycouval), ale co potom? Woo už má jasno. Asi. Kromě produkování (stojí např. za The International, chystaným akčním flákem od Toma Tykwera) se chystá na režii další počítačové hry.

I když ona to vlastně počítačová hra vůbec není. Za celým nápadem stojí Warren Spector, mozek projektů jako System Shock nebo Deus Ex. V posledních letech je však jeho pověst tak chatrná, že na áčkovou hru mu nikdo peníze nedá. Zkusil to tedy přes Wooa a nabídnul mu koncept na kterém prý pracoval několik dlouhých let. Jedná se o zapracování ninjovských tradic do světa moderní špionáže. Prostě takový Splinter Cell, ale s mužíky kteří umí zmizet i bez použití kouzelného pláště od Harryho Pottera a navíc vám rozsekají hlavu na plátky, než řeknete "Vy asi nejste místní". Zápletka se točí kolem ruské mafie, která bojuje s Yakuzou o miliony dolarů v africkém zlatě, které je ukryto na neznámém místě v prastarém ninjovském chrámu. Jeho polohu zná jen pár vyvolených a vystopovat je mohou jen ti nejlepší bojovníci na světě. Nastává velký souboj ninjů. Nikoliv o čest, ale o prachsprostý balík peněz. Žádná technologie není tabu a žádná podpásovka není zakázaná. Jméno filmu? Ninja Gold.

Nic proti Spectorovi, ale podobné scénáře jsem si psal do notýsku už ve čtyřech letech, když jsme v mateřské školce měli spát a já měl přebytek energie a odmítal jsem donucovací prostředky tamních vychovatelek. Takže ohromen vážně nejsem. Pokud to ale Woo myslí vážně a chtěl by to zrežírovat, tak jen směle do toho. Kdy jste naposledy viděli nějaký opravdu dobrý film s touhle tématikou, když nepočítám zmutované želví kluky z newyorských kanálů? No ano, napadlo vás to. Jen se nestyďte a řekněte to nahlas. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace